Gündem Şehre dönmeden son bir festival!

Şehre dönmeden son bir festival!

05.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 12’nci kez düzenlenecek olan ‘D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’ klasik müziğin yerli ve yabancı yıldızlarını Bodrum’a taşıyacak

Şehre dönmeden son bir festival

İstanbul dışı festival sezonunun son ayağı tabir edebileceğimiz D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl 12. kez düzenleniyor. Doğuş Grubu’nun kurucu ve destekçisi olduğu, 20-27 Ağustos arasında Turgutreis ve Bodrum’un merkezinde gerçekleşecek festivalin programının planlaması, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pozitif Live’a ait. Festivalin tüm geliri, Tohum Otizm Vakfı’na ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanıyor.

Onur Ödülü de verilecek

Festivalin 20 Temmuz akşamı gerçekleşecek açılış konserinde piyano virtüözü İdil Biret, Ender Sakpınar yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde sahne alacak. Grieg’in La Minör Piyano Konçertosu’nu seslendirecek Biret’e aynı konserde festivalin Onur Ödülü de takdim edilecek.

Royal Philharmonic, Çek Senfoni ve Sydney Senfoni Orkestraları’nı yıllarca yönetmiş usta piyanist ve şef Vladimir Ashkenazy, 21 Ağustos akşamı Londra Oda Orkestrası’nı yönetecek.

Say, genç sanatçılarla

Orkestra piyanist Daniel Kharitonov ve trompetçi Lucienne Renaudin-Vary’e eşlik edecek. 22 Ağustos akşamı ise Fazıl Say, genç sanatçılarla sahnede olacak. Zamanında Kempe ve Eschenbach’ın aralarında olduğu efsanelerin direktörlüğünü üstlendiği Zürih Tonhalle Orkestrası, festivalde iki ayrı konser verecek. 25 Ağustos’taki ilk konserde çellist Gautier Capuçon’la sahnede olacak orkestra, 26 Ağustos’ta ise ‘çıplak ayaklı kemancı’ Patricia Kopatchinskaja’ya eşlik edecek.

Haberin Devamı

Latin rüzgârı

Sabahları Turgutreis Şevket Sabancı Parkı’nda, akşamları D-Marin Turgutreis Amfitiyatro’da gerçekleşecek ücretsiz konserlerin yanı sıra, festival programında klasik müzik türüne girmeyen üç konser de yer alıyor. Bunlardan ilki, 23 Ağustos Salı akşamı D-Marin Ana Sahne’de gerçekleşecek Monica Molina konseri. Molina, bir aktris olmanın yanı sıra ülkemizde pek sevilen Akdeniz usulü, kolay dinlenebilir slow popun başarılı isimlerinden. İkinci konserde, Flamenko’yu Paco Serrano ve Ramon Montoya gibi ustalarından öğrenmiş olan Ezgi Anıl’ın Paquito Trio’su, 27 Ağustos akşamı Myndos Antik Kenti’ndeki Mindos Kapısı’nda sahne alacak. Üçüncü konserde ise Cesaria Evora’nın varisleri arasında gösterilen Cabo Verde’li sanatçı Lura sahneye çıkacak. ‘Çıplak Ayaklı Diva’nın izinden giden Lura, festivalin kapanışını yine 27 Ağustos akşamı Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirecek.