Ankara "Şehri Vatandaşlarımızla Hak Ettiği Konuma Getirmek İstiyoruz"

"Şehri Vatandaşlarımızla Hak Ettiği Konuma Getirmek İstiyoruz"

08.12.2017 - 11:18 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi, bir yandan eski yönetimden kalan 36 milyon liralık borcu ödüyor, bir yandan da vatandaşların yaşam standardını yükseltecek projeleri hayata geçiriyor Belediye bütçesinin doğrudan hizmete yansıtıldığı ilçede alt yapıdan üst yapıya, temizlikten yollara, peyzajdan sosyal tesislere kadar tam anlamıyla bir dönüşüm yaşanıyor Belediye Başkan Vekili Kaymakam Çelik: "Göreve geldiğimiz günden bugüne 7/24 çalışıp, vatandaşımıza dokunan hizmetler üretmek istiyoruz. Bu şehri vatandaşlarımızla hak ettiği konuma getirmek istiyoruz" "Önceki yönetim döneminde yaklaşık 10 milyon liralık personel alacağı vardı. Artık çalışanımıza alnının teri kurumadan hak ettiği parayı veriyoruz"

Şehri Vatandaşlarımızla Hak Ettiği Konuma Getirmek İstiyoruz

DİYARBAKIR (AA) - ÖMER YASİN ERGİN - Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Silvan Belediyesince kamu kaynaklarının doğrudan hizmete dönüştürülmesi ile ilçenin hak ettiği konuma ulaşması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapılan sözde "özerklik" açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı, TCK'nın 302. maddesi gereğince "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklandı. Badakçı'nın daha sonra görevden alınması sonrası görevlendirme yapılan belediyede kaynakların ilçeye hizmet olarak yansıtılması için hummalı çalışmaların yürütüldüğü bir süreç başladı.

Eski belediye yönetiminin 36 milyonluk borç ve birçok hizmetten yoksun bıraktığı ilçe, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Adem Çelik'in talimatıyla hayata geçirilen yatırım ve projelerle tanıştı.

Belediye bütçesinin doğrudan hizmete yansıtıldığı ilçede alt yapıdan üst yapıya, temizlikten yollara, peyzajdan sosyal tesislere kadar tam anlamıyla bir dönüşüm yaşanıyor.

Haberin Devamı

- Çocuk ve gençler için spor sahaları

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye hizmetinde önceliklerinin çocuklar ve gençler olduğunu, onların özlem duyduğu alanlarda başlattıkları çalışma kapsamında spor yapabilecekleri alanlar oluşturduklarını anlattı.

İlçede voleybol, basketbol, futbol gibi spor sahaları kurulması için çalışma başlattıklarını dile getiren Çelik, bu sayede gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Çelik, bu projeleri Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Gebze Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirdiklerine işaret ederek, ayrıca 18 mahallede çocuklar için cep parkları oluşturduklarını, imkanlar el verdiği müddetçe kırsal mahallelerde de cep parkı oluşturmak için çalışma yürüttüklerini, 4 kırsal mahallede bunu gerçekleştirdiklerini aktardı.

İlçe merkezinde vatandaşların ihtiyaç duyduklarında oturup çaylarını içebilecekleri, çocuklarıyla dinlenebilecekleri ve vakit geçirebilecekleri yerler yapacaklarını vurgulayan Çelik, bunun için 2 milyon liralık bütçe ayırdıkları ifade etti.

- Kent meydanı oluşturulacak

Çelik, "İlçede şehrin tanıtımına katkı duyacağına inandığımız, şehre kimlik katacak bir meydanı yok. Bir şehir meydanıyla kendini gösterir çünkü. Diyarbakır Caddesi üzerinde 16 dönümlük bir arazimiz var. Burada bir kent meydanı oluşturmak için gerekli proje çalışmalarını yaptık. Yaklaşık 6 milyon civarında bir kaynak gerektirecek çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Haberin Devamı

Terör saldırıları sonucu zarar gören 30 taziye evinin bakım ve onarımını yaparak, hizmete açtıklarını anlatan Çelik, ilçede Staj ve Meslek Edindirme Merkezi kurulması için proje çalışması başlattıklarını kaydetti.

- "İçme suyu hattı çalışmasında sona geldik"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ ile 75 milyon liralık iki projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"İlçe merkezimizde alt yapı anlamında çok ciddi sorunlarımız vardı. Yaklaşık 130 kilometrelik içme suyu hattı çalışmasında sona geldik. Yüzde 99'lardayız. Bunun için de yaklaşık 35 milyon liralık bir para ayrıldı. Bu projemizle içme suyu hattını hizmete sunacağız. DİSKİ ile kanalizasyon projemiz olacak. Bu projemizin de maliyeti yaklaşık 40 milyon lira civarında. Bunun da önümüzdeki yıl çalışmalarını başlatıp en kısa süre içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunacağız."

Haberin Devamı

Bütçe gelirlerinin yaklaşık yüzde 80'ini İller Bankasından aldıkları payın oluşturduğuna dikkati çeken Çelik, göreve geldikleri günden bu yana İller Bankasından aldıkları payın 1,5 milyonluk öz gelir ile yaklaşık 15 milyon liraya tekabül ettiğini belirtti.

- "Vatandaşımıza dokunan hizmetler üretmek istiyoruz"

Görevi DBP'li yönetimden devraldıklarında 36 milyonluk bir borcun bulunduğuna işaret eden Çelik, bunun yaklaşık 4 milyon lirasını ödediklerini kaydetti.

Çelik, hem belediyenin borcunu ödediklerini hem de aynı oranda bütçe ile hizmet üretmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemde harcanan bir para var ancak bu hiçbir şekilde hizmete yansımayan bir para. Vatandaşın yararına dönmeyen bir para ve belediyenin bir borç yükü. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimiz bir önceki belediye yönetimlerine verilen kaynakların aynısıyla yapılıyor. Onlara gelen kaynaklar ne ise bize gelen kaynak da aynı ancak biz kaynakları doğru yerlerde, doğru şekilde planlamasını yaparak vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne 7/24 çalışıp, vatandaşımıza dokunan hizmetler üretmek istiyoruz. Bu şehri vatandaşlarımızla hak ettiği konuma getirmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Çelik, belediye çalışanları ile hizmet ürettiklerine işaret ederek, maaşları zamanında ödediklerini anlattı.

"Önceki yönetim döneminde yaklaşık 10 milyon liralık personel alacağı vardı. Personelimizin ödenmeyen hakları vardı. Bu bizim için büyük bir yüktü. Artık çalışanımıza alnının teri kurumadan hak ettiği parayı veriyoruz." diyen Çelik, bu doğrultuda ilçeyi güzel projelerle buluşturmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.