YAZARIN
  EN SON YAZILARI  
Merhaba,
Şehriye çorbası kış mevsiminin her daim aranan, her yaşın sevilen çorbalarından olup, en sık pişirilenidir.  
Aslında çorbanın geçmişi çok eskilere dayanır. Göçebe toplumlardan yerleşik toplumlara kadar süregelmiş ve bugün 
sofralarımızda en özel yeri bulmuştur. Özellikle grip salgını yaşadığımız bu günlerde sıcacık içimiyle dört elle sarılacağımız deva kaynağı. 
Bu tarif tel ve yıldız şehriye için de geçerlidir. En çabuk pişeni ise tel şehriyedir.
 
MALZEMELER:
 
1 çay bardağı arpa şehriye
1 litre et ya da tavuk suyu (evde haşladığınız etin suyu)
1 domates rendesi ya da 1 kaşık salça
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
TERBİYESİ İÇİN:
 
1 yumurta
Yarım limon suyu
 
 
YAPILIŞI:
 
Tenceremize yağ ile yazdan sakladığımız domates rendemizi, yoksa 1 kaşık salçamızı koyup orta ateşte karıştıralım. 
Et suyunun da kendi yağı olduğu için yağda fazla cömert davranmıyorum.
Daha sonra et suyumuzu tencereye  ekleyelim ve kaynamasını bekleyelim. Suyumuz kaynayınca şehriyeleri atıp tuzunu ekleyelim ve ara ara birbirine yapışmasın diye karıştıralım. 
Tuz ayarı size kalmış. Ama bu çorbada benim de tuzum olsun diyorsanız siz de 1 çay kaşığı kadar koyabilirsiniz.:) 
Bir müddet sonra şehriyeler yumuşayıp şişmeye başlayacaktır. Bu arada bir kasede yumurtanın sarısı ile limon suyu çırpılır.
Ocağın altı biraz kısılır ve yavaşça çorbanın da suyundan kaseye katılarak limonlu yumurtalı karışım tencereye ilave edilir.Böylece terbiyesi yapılmış olur.
Bir kaç dakika daha (şehriyeler fazla hamurlaşmadan) kaynadıktan sonra ocaktan indirilir. 
Ben illaki karabiber derim ama istenise doğranmış maydanoz ve nane ile de  servis edilebilir.
 
Afiyet olsun.