Geri Dön

Şehriye çorbası tarifi

Türk mutfağının belki de en lezzetli ve kolay çorbası şehriye çorbasıdır. Şehriye çorbası her türlü damak tadına uyan oldukça basit bir çorba çeşididir. Şehriye çorbasının hiç bilmediğiniz püf noktası şehriye çorbası nasıl yapılır haberimizde…

Şehriye çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 bardak sıcak su
3 tane domates
1 su bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

1.adım: Öncelikle domateslerimizin kabuklarını soyup rondodan geçiriyoruz.
2.adım: Yağımızı orta boy bir tencere eritip domatesleri tencereye ekleyip sıcak suyu da koyduktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.
3.adım: Kaynamaya başlayan domateslerin üzerine tel şehriyemizi ve tuzumuzu döküp pişiriyoruz.
4.adım: Çorbamız piştikten sonra ince kıyılmış maydanozları atarak tat veriyoruz.

Şehriye çorbası püf noktası

Şehriye çorbanızın katı olmasını istemiyorsanız sıcak su ekleyebilirsiniz. Sıcak su yerine tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Eğer tavuk suyunuz yoksa bir adet tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz.

Güzel bir akşam yemeğinde salata olmazsa olmaz. Birbirinden lezzetli salata tarifleri için haberimizi okuyabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber