Manisa ŞEHZADE MEHMET KOLEJİ 2015 YGS’DE İLK BİNE GİREN ÖĞRENCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

ŞEHZADE MEHMET KOLEJİ 2015 YGS’DE İLK BİNE GİREN ÖĞRENCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

27.03.2015 - 09:02 | Son Güncellenme:

.

ŞEHZADE MEHMET KOLEJİ 2015 YGS’DE İLK BİNE GİREN ÖĞRENCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi 2015 YGS sınavında ilk bin içerisinde yer alan öğrencilerine okulda düzenlediği bir törenle ödüllerini verdi.
Akşam yemeğiyle başlayan ödül törenine öğrenci aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan okul müdürü Giray Kara, “Bu yıl hakikaten çok faklı bir YGS sınavı yaşadık. Özellikle Türkçe ve Matematik soruları çok zordu ki Türkçenin Türkiye ortalamasında 3 netlik bir düşüş, matematik ve sosyal alanlarında ise birer net düşüş var. Buna rağmen öğrencilerimiz çok güzel bir performans gösterdiler. Ben emeği geçen tüm öğretmenlerimi ve başarılı olan tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.
Şehzade Mehmet Fen lisesinde bulunan 17 öğrenciden altısının ilk binde yer aldığını belirten Kara, “Bu başarımızın LYS sınavında da artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.
Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Abdülkadir Erdek YGS sınavında Türkiye 44.’sü ve tüm puan türlerinde Manisa 1.’si oldu.
Şehzade Mehmet Fen Lisesi Öğrencisi Abdülkadir Erdek 2015 YGS sınavında YGS- 4 alanında Türkiye 44. oldu. Tüm puan türlerinde aynı zamanda Manisa birincisi olan Erdek, ”Çok mutluyum, YGS’ye, lisenin başından beri düzenli çalışarak hazırlanıyorum ancak Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesinde gördüğümüz eğitim bence çok kaliteli. Okulumun başarımda büyük katkısı var. Ayrıca bu başarımda ailemin ve arkadaşlarımın da çok büyük manevi desteği oldu. Bir sürü kişinin başarımda katkısı var" dedi.
Abdülkadir Erdek, “Şimdi hedefimde LYS var. Yaklaşık 3 ay boyunca bu sınava yine çok çalışarak hazırlanıp YGS’deki başarımın üstüne çıkmayı hedefliyorum. Amacım iyi puan alarak Boğaziçi Üniversitesinde İktisat okumak” dedi.
Bir diğer Şehzade Mehmet Fen lisesi öğrencisi Bedirhan Okumuş da YGS-4 puan türünde Türkiye 151. ve Manisa 2.’si oldu.
2015 YGS ilk binde 6 öğrenci ve 29 derecesi olan okulda diğer öğrenciler ve elde ettikleri en iyi dereceler şu şekilde gerçekleşti:
“Samet Berin YGS- 5 Türkiye 192., M. Merve Güçlü YGS-2 Türkiye 305., Sacide Coşkun YGS - 5 Türkiye 708., Hüseyin Kuran YGS- 6 Türkiye 656.”
İlk bin içerisine giren tüm öğrenciler okul tarafından altınla ödüllendirildi.