Cadde Şehzade türbesine ‘Muhteşem’ akını!

Şehzade türbesine ‘Muhteşem’ akını!

06.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Muhteşem Yüzyıl’da dün akşam Şehzade Bayezid’in öldürülmesi canlandırıldı. Dizinin yayınlanmasının ardından Bayezid’in Sivas’taki türbesi ziyaretçi akınına uğradı

Şehzade türbesine ‘Muhteşem’ akını

Muhteşem Yüzyıl dizisinin dün akşam yayınlanan bölümünde Şehzade Bayezid ve çocukları cellatlar tarafından boğularak öldürüldü. Bu sahnenin yayınlanmasından sonra, Sivas’taki Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Abdulvahabi Gazi Camisi içinde yer alan şehzade ve çocuklarının türbesi ziyaretçi akınına uğradı.

Ziyaretçi sayısı arttı
Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’dan olan ve taht mücadelesi verdiği için boğdurularak öldürülen Şehzade Bayezid ve oğullarının kabri dua edenlerle doldu taştı. İran Şahı’na sığınan ve yapılan pazarlıklar sonrası 1561 yılında İran’da boğdurularak öldürülen Bayezid ve oğulları Orhan, Osman ve Abdullah’ın cenazeleri Sivas’a getirildi. O dönem Melik-i Acem olarak adlandırılan türbesine defnedilen Bayezid’in kabri, oğullarıyla birlikte günümüzde Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki camide Abdulvahabi Gazi Türbesi’nin yer aldığı türbe bölümünde bulunuyor.

Camla korunuyor
Camla çevrili alanda korunan şehzadelerin kabirlerinin girişinde ise ‘Şehzadeler Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Bayezid ve oğulları Osman, Orhan, Abdullah burada metfundur’ yazısı yer almaktadır.

Haberin Devamı

Reytingde yine birinci

Yayınlandığı günden itibaren reytinglerde üst sıralarda yer alan Star TV’nin “Muhteşem Yüzyıl” dizisi, dün akşam 8.61 reyting, 22.28 izlenme oranıyla totalde ilk sırada yer alırken, AB grubunda ise 8.84 reyting ve 25.45 izlenme oranıyla yine birinciliği kimseye kaptırmadı.