Manisa ŞEHZADELER’DEN BİLLBOARD AÇIKLAMASI

ŞEHZADELER’DEN BİLLBOARD AÇIKLAMASI

25.11.2015 - 17:08 | Son Güncellenme:

.

ŞEHZADELER’DEN BİLLBOARD AÇIKLAMASI

Şehzadeler Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile Billboard ve raketlerin kullanımı konusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yapma yetkisi olmadığı bildirildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katıldığı bir canlı yayında şehir merkezindeki raket ve billboardlarla ilgili yaptığı açıklamaya Şehzadeler belediyesi tarafından yazılı bir açıklama ile cevap verilerek, ilçe merkezindeki billboard ve raket kullanımı yetkisinin ilçe belediyelerinde olduğu belirtildi.
Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ETV kanalında billboard ve raket kullanım haklarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle bu bilgi paylaşımını yapma gereği görüyoruz. İlan ve Reklam ile ilgili ‘Büyükşehirin yetki alanındaki’ yerlerde 5216 sayılı yasanın 7’nci maddesine göre Büyükşehir Belediyesinin yetkili olacağı yasa ile hüküm altına alınmıştır. Yine 5216 sayılı yasanın 27’nci maddesine göre Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/05/2015 tarih 242 ve 243 sayılı kararları ile Büyükşehir ve İlçe Belediyesinin yetkili olacağı yerler belirlenmiştir. Ayrıca 10/06/2015 tarih ve 227 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile ‘İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği’ kabul edilmiş olup, yönetmelik kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin yetkileri belirlenmiştir. Yönetmeliğin 10’ncu maddesinin 2’nci fıkrasında ‘Manisa il sınırları içerisinde 1’nci fıkra dışında kalan yerlere cepheli parsellerdeki, bahçe ve bahçe duvarlarına, boş arsa ve arazilere, bina cephelerine ve kamu ortak kullanım alanlarına konulacak İlan reklam ve tanıtım uygulamalarına izin vermeye İlçe Belediye Başkanlıkları yetkilidir’ hükmü bulunmaktadır. Yukarıda açıklandığı üzere Yasa - Yönetmelik ve Meclis Kararlarına göre idaremizin yetki ve sorumluluk alanlarında Büyükşehir Belediyesinin ihale yapma yetkisi bulunmamaktadır. Büyükşehir Belediyesince yürürlükte alan mevzuata aykırı yapılan ihale idaremizi bağlamamakta olup, 3. kişinin hukuku (SPİLAŞ A.Ş.) Büyükşehir ile SPİLAŞ A.Ş. arasında özel hukuk hükümlerine göre çözümlenmesi gereken bir husustur. Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun 12/10/2015 tarih ve 94 sayılı kararı ile İçişleri Bakanlığının bu konuda ki görüşü de dikkate alınarak, mevcut reklam materyallerinin paylaşımı karar altına alınmış, her belediyenin yetki ve sorumluluk alanındaki materyaller o belediyeye verilmiştir. Bu karar kesin bir karardır. Alınan bu karardan sonra, büyükşehir belediye başkanlığının yazısı üzerine Manisa Valiliğinin mütalaa olarak yazdığı yazı tarafımızdan değerlendirilmiş, fakat olumsuz olarak 24.11.2015 tarihli yazı Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına bildirilmiştir.”