Manisa Şehzadeler Hem Yıl Sonu Sergisi Açtı

Şehzadeler Hem Yıl Sonu Sergisi Açtı

23.05.2017 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

Şehzadeler Hem Yıl Sonu Sergisi Açtı

MANİSA (AA) - Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ile kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde 177 usta öğretici gözetiminde verilen kurslarda kursiyerlerce yapılan el işi, takı, boyama, tablo, kıyafet, süs bebekleri gibi eserlerin yer aldığı serginin açılışını yapan protokol üyeleri stantları tek tek gezdi.

Törende konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Kültürümüze, tarihimize hitap eden eserler üretiliyor. Kursiyerlerimiz bizden talep ettiği her kursu açmaya hazırız." dedi.

Haberin Devamı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise 3 büyük okul yaptırabilecek bütçeyi, eğitim ve öğretim hizmetleri için harcadıklarını belirterek, HEM ile 61 kurs açarak 30 farklı branşta bin 65 kursiyere sertifika verdiklerini bildirdi.

Şehzadeler HEM Müdürü Mehmet Kanca, açtıkları 473 kursta 9 bin 19 kursiyere belge verdiklerini kaydetti.

Programda Lale Salonda giyim üretim teknolojisi ile takı tasarımı ve gümüş i·şlemeciliği kursları usta öğreticileri, defile düzenledi. Manisa bezinden yapılan 37 kıyafet, davetlilerin beğenisine sunuldu.

"Anatolia" adlı halk oyunları gösterisinin ardından program sona erdi.