Burdur Şeker Fabrikalarının Özelleştirmesi Kararı

Şeker Fabrikalarının Özelleştirmesi Kararı

21.03.2018 - 12:18 | Son Güncellenme:

Burdur Şeker Fabrikası işçileri, şeker fabrikalarının satışı için ilanına çıkılması kararını protesto etti

Şeker Fabrikalarının Özelleştirmesi Kararı

BURDUR (AA) - Burdur Şeker Fabrikası işçileri, şeker fabrikalarının satışı için ilana çıkılması kararını protesto etti.

Haberin Devamı

Şeker-İş Sendikası üyesi işçileri, Türkiye genelinde aralarında Burdur Şeker Fabrikası'nın da bulunduğu 14 şeker fabrikasının satışı için ilana çıkılması kararına karşı Burdur Şeker Fabrikası bahçesinde toplanarak eylem yaptı.

Şeker-İş Sendikası Burdur Şubesi Başkanı Mustafa Onay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 şeker fabrikasının ihalesinin nisan ayı içinde yapılacağını, ihalelerin içinde Burdur Şeker Fabrikası'nın da olduğunu belirtti.

Burdur Şeker Fabrikası için 18 Nisan'da ihaleye çıkılacağını ve ihaleye talip olan bir grubun fabrikayı ziyarete geldiğini ifade eden Onay, "şunları kaydetti:

Şu anda işverenden teknik bilgileri, fabrikanın kotalarını, fabrikanın arazisinin kaç dönüm olduğunu, şeker maliyetlerini öğrenmek üzere şu anda görüşmeler yapıyor. Biz de diyoruz ki şeker vatandır, vatan satılamaz. Üretimden gelen hakkımızı kullanarak bu duruma tepki göstermek istedik. Onlar buradan gidinceye kadar alkışlama ve slogan eylemi gerçekleştireceğiz. Şeker fabrikaların satılması bize göre yanlış. İşçilerle ilgili herhangi bir kaygımız yok işçiler, hükümetimizin açıklamış olduğu gibi diğer kurumlara gidebilirler, satılmayan fabrikalara gidebilirler, emekliliği doğada emekli olabilir ama burada mağduriyeti çiftçilerimiz, üreticilerimiz, taşıyıcılarımız yaşayacak. Bu hatadan çok ciddi araştırmalar yapılarak bir an önce geri adım atılmasını ve şeker fabrikaları devam etmelidir diyorum."

Haberin Devamı

Fabrika bahçesinde bir süre slogan atan grup dağıldı.