Merhaba,
 
İftar sofralarının ve menülerinin esas oğlanı tatlılardır.Hele tatlı sevenler için ana yemekten bile önemlidir.
Ramazan ayına en yakışanı ise  hepimizin yakından tanıdığı, yapımı kolay şekerparedir. 
Dertlenmeyin sakın, mevsim güzel, günler uzun yemek sonrası çokça yürüyüş için bol zamanınız var.:)
 
 
 
MALZEMELER:
 
1 Yumurta
1/2 paket tereyağ (125gr.)
7 fincan un
Az limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 fincan pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
İstenirse üzeri için fındık
 
 
ŞERBETİ İÇİN :
 
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su 
Biraz limon suyu ( 6,7 damla)
 
YAPILIŞI:
 
Önce şerbet hazırlanır, kaynatılır ve ılınmaya bırakılır. Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağ, 1 yumurta ve pudra şekeri ile karıştırılır.
 Limon kabuğu rendelenir,vanilya, un ve kabartma tozu katılarak  yoğurulur.
 İstenilen şekil verilerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir. Üzeri pembeleşince çıkartılır.
 Daha önceden hazırlanan ılınmış şerbet sıcak şekerparelerin üzerine dökülür.
Afiyet olsun.