Geri Dön

Şekersiz çikolatalı kek tarifi

Şeker hastaları için farklı bir lezzet olan çikolatalı keki mutlaka deneyin. Kesinlikle çok seveceksiniz. İşte şeker hastalarına özel çikolatalı kek tarifimiz...

Şekersiz çikolatalı kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet muz
1/2 bardak elma püresi
1/4 bardak hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2/3 bardak kakao tozu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı deniz tuzu veya normal tuz

Sarı kek için:
198 gr muz
3 yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü ve normal süt
1/2 bardak badem yağı veya tereyağı
1 çay kaşığı vanilya

Çilek sosu için:
1 buçuk bardak ceviz
1 bardak ikiye bölünmüş çilek
1 bardak tereyağı veya hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı akçaağaç şurubu

Şekersiz Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Çikolatalı keki hazırlamadan önce fırını 350 derece ısıtın. Muzları, elma püresi, hindistan cevizi yağı ile tereyağını mikserde iyice karıştırın. Kakao tozu, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edin. Kalın olana kadar karıştırın. Fırın tavanızı yağlayıp hamuru dökün. 25-30 dakika pişirin, tavadan çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.

Sarı kek kaplamasını yapmak için muz, yumurta ve badem yapını mikserde iyice karıştırın. Hindistan cevizi sütü, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Cupcake veya fırın tavasını yağlayıp karışımı dökün. 20-30 dakika pişirin. Çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.

Çilek sosu için ise yıkayıp kuruladığınız cevizleri, çilek ve tereyağını mikserden karıştırın. Kalınlaşan karışımı yanlara yayılması için biraz bekleyin. Şurup ile vanilyayı ekleyin, yumuşayana kadar karıştırın.

Vanilyayı kek ile çikolatalı keki dikkatle aynı şekilde ayarlayın. Çikolatalı kekinin üstüne çilek sosundan sürün. Daha sonra vanilya kekin üstüne sostan sürün. Dikkatle kalan sosu kekin geri kalanına yayın. Buzdolabında 2-4 saklanabilir, afiyet olsun!

Kaynak: Purely Twins

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber