Dondurma artık sezonsuz oldu yaz kış fark etmiyor. Ancak nasıl bir dondurma yediğimiz içindeki katkı maddeleri ve kalorisi yönünden sağlığımız için çok şeyi fark ettiriyor. O zaman öyle bir dondurma yapalım ki çocuklarımıza da güvenle yedirelim. 

 
Malzemeler:
 
2 olgunlaşmamış muz
2 çorba k. bitter kakao
1 çorba k. agave şurubu (bulamayan için bal)
1 çorba k. hindistan cevizi yağı
 
Muzlar kalın dilimler halinde doğranır ağzı kapalı bir şekilde bir gece önceden buzlukta dondurulur. Kullanmadan 5 dk önce muzları çıkarınız. Bu arada hindistan cevizi yağını önce eritip sonra oda sıcaklığına getiriniz. (cok sıcak yaz günlerinde zaten kendisi erimiş akışkan hale gelmiş oluyor) Tüm malzemeleri blendarda 3-5 dk arası karıştırıp birbiri ile bütünleşmesini sağlayınız. Sonra buzluğa girecek uygun bir kalıba alıp iyice donana kadar buzlukta bekletin. Servis ederken üzerini ciğ kakao tanesi, bitter çikolata rendesi yada hindistan cevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz. Enfes ötesi olacak :) Haydi bakalım önce deneyin sonra da bana yazın.
 
 
Püf noktası
  • Dondurmanın düzgün bir top olarak çıkması için her topu almadan önce dondurma kaşığınızı sudan geçiriniz.
 
 
Sağlıklı ve fit  günler dilerim
 
Jülide Şimsek A.