Geri Dön

Şekersiz fıstık ezmesi tarifi

Son yıllarda sporcuların ve sağlıklı beslenenlerin gözdesi olan sağlıklı yağlar farklı şekillerde tüketilmeye başlandı. Özellikle kuru yemişler bu konuda ilgi gören besinler arasında yer alıyor. Marketlerde satılan fıstık ezmesi gibi ezmeler ne kadar sağlıklı gözükse de içerisinde bulunan katkı maddeleri ve şeker miktarı sağlığı olumsuz etkiliyor. Biz de sizin için daha ekonomik olacak ve evde yapabileceğiniz şekersiz fıstık ezmesi tarifi paylaştık. Miktarlarını istediğiniz şekilde ayarlayabilir ve tatlandırıcı olarak bal veya pekmez kullanabilirsiniz.

Şekersiz fıstık ezmesi tarifi
  • Ocakta
  • 1 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-200 gram (ortalama 1,5 su bardağı) kabuklu çiğ yer fıstığı
-Dilediğiniz miktarda kaya tuzu
-Bal veya pekmez
-Dilerseniz 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı
-Bir miktar su

Şekersiz Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?

-Çiğ yer fıstıklarını kabuklarından ayırın.
-İster kendiniz fırında veya tavada kavurun, isterseniz kavurmadan mutfak robotuna ekleyin.
-Kavurmanız, fıstık ezmenizi daha lezzetli yapacaktır.
-Mutfak robotuna aldığınız fıstıkları ara vererek, püre haline gelene kadar çekin.
-Yağını saldığında içerisine dilediğiniz şekilde kaya tuzunu ekleyin.
-Son olarak bal veya pekmez ekleyin ve yeniden çekin.
-Dilerseniz 1 tatlı kaşığı istediğiniz yağdan ekleyin.
-Fıstık ezmenizi kavanoza koyun ve buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber