Cadde Seki’ye yeniden yargılama yok!

Seki’ye yeniden yargılama yok!

08.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu ticareti nedeniyle hükümlü bulunan ve 2 hafta önce yeniden yargılanma talebinde bulunan Deniz Seki’nin isteği reddedildi. Seki’nin cezasının son 1 yılını da kapalı cezaevinde geçirme talebi ise kabul edildi

Seki’ye yeniden yargılama yok

“Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan hükümlü bulunan ünlü şarkıcı Deniz Seki’nin yeniden yargılama talebi reddedildi. Deniz Seki, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 2 hafta önce avukatı aracılığıyla dilekçe veren Seki, yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu. Deniz Seki’nin mahkum edildiği mahkemelerin adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kaldırıldıkları aktarılan dilekçede, Seki hakkında verilen hükmün Yargıtay Dairesi, Ceza Genel Kurulu, Anayasa mahkemelerinden oybirliğiyle geçmediği belirtilmişti.

İtiraz edebilir
Talebi değerlendiren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, dilekçedeki yeniden yargılama nedenlerini yeterli bulmadı. Mahkeme, dilekçedeki, delillerin yeniden değerlendirilmesi ve Özel Yetkili mahkemelerin kaldırılmasının yeniden yargılamaya gerekçe olamayacağını belirterek talebi reddetti. Seki, yasa gereği, ret kararını bir üst mahkeme olan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşıyarak itirazda bulunabilir.

‘Kapalı’da kalmaya devam
Seki’nin, cezasının kalan son 1 yılını açık cezaevinde geçirmemek için yaptığı başvuru ise kabul edildi. İnfaz Yasası gereği cezasının son 1 yılını açık cezaevinde geçirmesi gereken Seki, güvenlik ve sağlık koşullarını gerekçe göstererek açık cezaevine sevk edilmemek için hükümlü olarak yattığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne dilekçe ile başvuruda bulunmuştu. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi Gözlem ve İdare Kurulu oybirliği ile Seki’nin bu talebini kabul etti.

Yazarlar