Kültür Sanat Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi

Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi

04.04.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından desteklenen “Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi”, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımlarıyla 8 Nisan Cuma günü saat 19.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek lansman gecesiyle başlıyor.

Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi

Otizm Vakfı, Dernekleri ve Federasyonu, özel eğitim okullarında öğrencisi olan aileler, eğitmenler ve sanatçıların katılacağı gecede Mustafa Ceceli OTİZM Korosu ile birlikte şarkılar söyleyecek. Ayrıca söz ve müziğini Nil Karaibrahimgil’in otizmli çocuklar için yazdığı “Sekizinci Renk” proje şarkısını OTİZM Korosu ile birlikte ilk kez seslendirecek.

Haberin Devamı

“Sekizinci Renk” Projesinin Amacı

“Sekizinci Renk” projesi kapsamında, yeni “Sekizinci Renk Bakım ve Eğitim Merkezleri”nin açılması hedefliyor. Hali hazırda, Sakine Kalyoncu Özel Eğitim Merkezi, 27’si erkek ve 7’si kız olmak üzere 34 öğrenciye eğitim vermekte. “Sekizinci Renk” projesi kapsamında; Sakine Kalyoncu Özel Eğitim Merkezi’nde yapılan çalışmanın, tüm Türkiye’ye yayılması amaçlanıyor.

“Sekizinci Renk” Kitabı

Proje lansmanı için hazırlanan “Sekizinci Renk” kitabı, Türkiye’nin değerli sanatçılarının en sevdikleri film sahnelerinden oluşan bir boyama kitabı… Kitapta; çocuk ve yetişkinlerin boyayabileceği birer ilüstrasyona dönüştürülen sahnelerle beraber, sanatçıların otizm ile ilgili mesajları da yer alıyor. Kitabın tüm geliri otizmli çocukların eğitimine aktarılacak.