Cinsellik Seks canınızı mı acıtıyor?

Seks canınızı mı acıtıyor?

16.03.2017 - 17:47 | Son Güncellenme:

Cinsel ilişki kadının zevk alması gereken deneyimken bu, pek çok kadın için acı verici bir şey haline gelebiliyor. Fakat bu rahatsızlığınızın basit bir açıklaması olabilir.

Seks canınızı mı acıtıyor

Uzman jinekolog Doktor Gabrielle Downey Healthista'da yayınlanan yazısında, ağrının yaşandığı bölgenin vajinanın girişi ya da daha derininde olmasına bağlı olarak ağrıya sebep olabilecek en yaygın sebeplerden bahsetti.

Haberin Devamı

Vajina girişinde yaşanan ağrı bir enfeksiyona bağlı olabilir. Bunun için hekiminiz tarafından önerilen temizleme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Diğer daha az görülen sebepler ise: ezgamaya benzer bir cilt problemi olan ve genellikle steroid krem yardımıyla tedavi edilen liken skleroz ya da vajina girişinde doku yanmasına sebep olan vestibulit sendrom olabilir. Bunun için bir jinekolağa danışmanızda fayda var.

Vestibulit genellikle gözden kaçırılan bir hastalıktır. Cinsel birleşme sırasında yaşanan aşırı ağrı ya da seks sonrasında yanma ve ağrı buna sebep olabilir. Eğer tedavi edilmezse vajinal kasılmalar meydana gelebilir.

Fakat hemen panik olmayın! Çünkü bunun için tedaviler mevcut sadece önce sizin sorununuzun hangisi olduğunu belirlemelisiniz. Çoğu kadın ve hatta doktor bunun bir söylentiden ibaret olduğunu ve kendi kafalarından ürettiklerini düşünüyorlar.

Haberin Devamı

Vajina içindeki ağrı

Bu ağrı idrar keseniz ve kızlık zarınızdan kaynaklı olabilir. İlişki sırasında, açılmak için yeterince ince olmayan kızlık zarı buna sebep olabilir. Bunlardan hangisinin sizin sorununuz olduğuna karar vermek için muayne olmalısınız. İlaçlar genellikle sadece kızlık zarına ve idrar kesesine bağlı problemleri geçirir.

Vajinanın derinindeki ağrı

Bu genelde rahim gibi pelvic organlarınızda bir problem olabileceğinin belirtisidir. Yine en yaygın sebep enfeksiyondur. Eğer bu gibi problemleriniz çıkmazsa size antibiyotik tedavisi uygulayacaklardır. Pelvik enfeksiyonu tedavi edilmezse kısırlığa sebep olabilir.

Bir diğer ortak sorun ise endometriosistir ve regl döneminde ağrıya sebep olur. Doktorunuz buna sebep olarak yumurtalığınızda kist olduğundan da şüphelenebilir. Ama bu durumda görülen kistlerin çoğu zararsız ve beş cm'den küçüktür. Küçük kistler genellikle herhangi bir ağrıya sebep olmaz, bir belirti göstermez ve bu gibi durumlarda kilo vermek en iyi tedavi olsa da metformin gibi ilaç tedavisiyle de tedavi edilebilir.

Menopoz sonrası dönem

Menopoz sonrası dönemdeki kadınların seks sırasında yaşadığı ağrılar ise östrojen hormonunun eksikliğinden dolayı olabilir ve kolayca tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

Ancak çok nadir de olsa vajinanızda yanma hissediyorsanız bu iltihabın habercisi olabilir ve bir doktora görünmelisiniz.

Liken planus, endometriosis ya da belli bir büyüklüğün üzerindeki kistler hariç geri kalan sorunların hepsi kolayca tedavi edilebilir.

Yine de bu sorunlardan herhangi birisi için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Vajinal estetik cinsel yaşamı nasıl etkiler?


Kaynak: Daily Mail

Yazarlar