Malatya Selam Medya Grubu Basın Mensuplarını Buluşturdu

Selam Medya Grubu Basın Mensuplarını Buluşturdu

16.01.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:

.

Selam Medya Grubu Basın Mensuplarını Buluşturdu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Selam Medya Grubu, yerel ve ulusan basın mensupları ile temsilcilerini düzenlenen birlik-beraberlik kahvaltı programında ağırladı.
Sanat sokağındaki bir işletmede düzenlenen programa, Selam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Memur, Selam Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Bakırcı, cemiyet ve dernek başkanları ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Selam Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Bakırcı, yaptığı açıklamada yerel basının bütün zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, “Medya bütün zorluklara rağmen görevini yerine getirmeye çalışıyor. Malatya medyası bizim takip ettiğimiz tarihten itibaren çok başarılı bir çizgi çizmiştir. Ülkemizin çeşitli illerinde basının ismi geçmezken Malatya medyası bu konuda iş görür bir şekilde çalışmalarına devam ediyordu. Televizyonculuk noktasında da Malatya çok ileridedir. Büyükşehirler de içerik kalitesi kadar, Malatya kadar bir potansiyel olmadığı dönemde ilimizde televizyonculukta çık ileridedir. Gelmiş olduğunuz bu noktada olqunluğunuzu hissediyoruz ve bu anlamda hepinize çık teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyet Başkanı Kemal Deniz ise, Selam Medya Grubunun Malatya’da basın sektöründe çıtayı yükselttiğini söyledi. Deniz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü değerlendirmek adına bizleri bir araya getiren Selam Medya Grubunun bu etkinliğini kutluyorum. Bu anlamda kendilerini kutluyorum ve yeni bir gazete çıkardılar tebrik ediyorum. Daha önce Vuslat TV ile tanıdığımız bu grubu şimdi başarılı gazeteleri ile görmekteyiz ve radyoculukta, televizyonculukta, gazetecilikte Malatya’ya çıtayı yükselterek bir kalite getirdikleri içinde kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Vahap Güner de, yerel basının sorunlarına değinerek, “Selam Medya Grubunun Malatya için önemli olduğunu unutmamız gerekir. Televizyonların kapatıldığı bir ortamda, gazetelerin birleştirilerek küçültüldüğü bir dönemde Vuslat Gazetesi yayın hayatına başladı ve buna da saygı duymak gerekiyor. Ama gazetelerin önüne bir engel çıkarılıyor, resmi ilan almak için 36 ay beklemek zorunda kalıyor. Bazı işadamları 5 trilyonluk yatırım yapmak istiyor ama Basın İlan Kurumunun mevzuatı gereği 36 ay bekleyeceksin. 36 ay beklersen de işsiz kalan arkadaşları düşünün. Bu nedenle çalışan gazeteciler gününde gazetecilerin hakkını savunmamız gerekiyor” diye konuştu.