Konya SELÇUKLU’DA EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

SELÇUKLU’DA EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

06.05.2015 - 19:03 | Son Güncellenme:

.

SELÇUKLU’DA EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Cemil Meriç İlkokulu’na kazandırılan “Z kütüphane” törenle açıldı. Farklı konseptiyle dikkat çeken kütüphane ile öğrencilerin okumaya ve öğrenmeye teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Selçuklu Belediyesi ilçede okuma oranının yükseltilmesi amacıyla ilçenin farklı noktalarına halk ve okul kütüphaneleri kazandırmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi Cemil Meriç İlkokulu’na kazandırılan kütüphane törenle açıldı. Programa Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Selçuklu’da yatırıma ve güzel hizmetlere şahit olmaya devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, “Kütüphanenin okula kazandırılmasında emeği geçen başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımız bu güzel hizmetten en iyi şekilde istifade ederler” dedi.
Selçuklu’da okuma oranın artması, bilgi ve kültür düzeyinin daha üst seviyelere çıkartılması için çalıştıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, “Burası Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) en iyi uygulandığı okullarımızdan biriydi. Bu konsepte uygun bir kütüphane kazandırıldı. Özellikle ilköğretimdeki çocuklar için cıvıl cıvıl bir iş olmuş. İnşallah diğer okullarımız için de bir başlangıç olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“Z KÜTÜPHANE” KONSEPTİYLE DE ÖĞRENCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
Cemil Meriç İlkokulu’na kazandırılan kütüphane Z Kütüphane olarak adlandırılıyor. Öğrencilerin, özellikle de ilkokul çağındaki çocukların kütüphaneye ve kitaba olan ilgisini artırmak amacıyla açılan kütüphane renkli ve çarpıcı konseptiyle de dikkat çekiyor. Özgün bir tasarıma sahip olan kütüphanede, canlı iç görselleri yer alıyor. Zenginleştirilmiş kütüphane kavramının okullarda hayata geçirildiği Z kütüphane konseptinde özel olarak tasarlanan alanlar da öğrencilerin faydalanması amaçlanıyor.
Açılışın ardından kütüphaneyi gezen protokol üyelerine okul idarecileri tarafından çeşitli kitaplar hediye edildi. Okullarına kazandırılan kütüphane için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden minik öğrencilere Başkan Altay, “Sizler buradan ne kadar çok faydalanırsanız bizler o kadar memnun oluruz. En büyük teşekkürünüz daha çok okumak suretiyle olsun” dedi.