Kültür Sanat Selda Alkor'un hayatı belgesel oluyor

Selda Alkor'un hayatı belgesel oluyor

26.11.2008 - 12:19 | Son Güncellenme:

Sinemada güçlü kadın rollerinin vazgeçilmez ismi Selda Alkor'un hayatı belgesel film oluyor.

Selda Alkorun hayatı belgesel oluyor

Sinema Destekleme Kurulu'nun 27-28 Ağustos 2008 günlerinde İstanbul'da yaptığı toplantının ardından aldığı karar çerçevesinde, Necdet Taşçıoğlu ‘Senede bir gün efsanesi-Selda Alkor’ isimli 25 bin YTL bütçeli belgesel için ‘motor’ dedi. Belgesel çekimleri için Manisa'ya gelen Selda Alkor, çocukluğu ve genç kızlığının ‘Şehzadeler kenti’nde geçtiğini belirterek, her tarafta anıları olduğunu söyledi. Hayatıyla ilgili belgeselde Manisa'nın ön plana çıkacak yerlerden biri olduğunu kaydeden Selda Alkor, “Ben burada yaşadım, burada okudum ve sevenlerim burada. Ayrıca benim hayatım eğer işleniyorsa, Manisa'nın mutlaka olması lazım. Bunu da göstermek gerektiğine inandığım için buradayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne ve babasının mezarının kentte bulunduğunu, ilkokulu ve o zamanki adıyla enstitü bugünkü ismiyle Kız Meslek Lisesi'ni Manisa'da bitirdiğini anlatan Alkor, “En önemlisi, birlikte yürüdüğümüz, birlikte aynı okulu, aynı sınıfı paylaştığımız arkadaşlarım burada. Rahmetli babamın çalıştığı ve emekli olduğu hükümet binamız burada. Tarzan'ımız burada. Benim için Manisa'da söylenecek çok şey olduğu için ben buradayım. Dilerim güzel bir belgesel olur. Bu belgesel içinde de Manisa yerini alır” dedi.

Eski arkadaşlarıyla buluştuğunu ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Alkor, belgeselde arkadaşlarıyla yapılacak sohbetlerin de bulunacağını söyledi. Alkor, “Anne ve babamın mezarının bulunduğu Çatal Mezarlığı'nda, okuduğum okullarda, oturduğum Gediz Apartmanı'nda ve Mesir atılan Sultan Camii'nde çekimler yapılacak. Biliyorsunuz iki yıl önce Hafsa Sultan olmuş ve mesir saçma törenine katılmıştım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Selda Alkor kimdir?

1943 yılında Konya'da doğan Selda Alkor, İzmir ve Manisa Kız Lisesi’nde okudu, daha sonra Kız Sanat Enstitüsü’nden mezun oldu. 1965’te Ses dergisinin açtığı Sinema Yıldızı Yarışması’nda birinci oldu. Aynı yıl Aram Gülyüz’ün yönettiği ‘Cumartesi Senin, Pazar Benim’ filmiyle sinemaya geçti.

Halit Refiğ'in ‘Güneşe Giden Yol’ ve Nejat Saydam'ın ‘Buzlar Çözülmeden’ filmlerinde rol aldı. 1967’de sahneye çıktı. Folk müziği ile aranjman söyledi. Birkaç kez yılın en başarılı sanatçısı seçildi. Milli basketbolcu Cihat İlkbaşaran ile evlendi. TRT'de yayınlanan Kartallar Yüksek Uçar dizisindeki ‘Hanımağa’ karakteriyle ününü pekiştiren Alkor, son yıllarda Asmalı Konak, Çemberimde Gül Oya ve Parmaklıklar Ardında isimli dizilerde rol aldı.