Gündem Selefinden Rektör Bağlı hakkında suç duyurusu

Selefinden Rektör Bağlı hakkında suç duyurusu

30.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi Rektörü Mazhar Bağlı hakkında eski rektör Kılıç’ın odasının kapısını kırdırtıp, eşyalarını dışarı attığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı...

Selefinden Rektör Bağlı hakkında suç duyurusu

Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bağlı’nın, üniversitenin kurucuları arasında yer alan eski Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı önce görev yaptığı Türk dili ve edebiyatı bölüm başkanlığı görevinden aldığı; sonra da Kılıç il dışındayken fakültedeki odasının kapısının kilidini kırdırarak, eşyalarını dışarı attırdığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

25. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve 2009-2015 yılları arasında Ak parti MKYK üyesi olmasıyla tanınan Bağlı, Mart 2017’de Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi rektörü olarak atanmıştı. Pek çok kez farklı açıklamalarıyla gündeme gelen Bağlı, IŞİD’in Suruç Katliamı’nı ulusalcıların gerçekleştirdiğini ima ettiği, “Ulu-solcular millete karşı olan operasyonlarını derin devlet eliyle beceremeyince araç değiştirdiler galiba” tweetiyle tartışma yaratmıştı. Bağlı ile ilgili ilginç bir iddia, savcılığa yansıyan bir suç duyurusu ile ortaya çıktı.

Bölüm başkanı oldu

İddiaya göre Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi’nin kurucu rektörü olan Prof. Dr. Filiz Kılıç, Eylül 2016’da görevini seçilecek yeni rektöre devredecekti. Ancak 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün darbe girişiminin ardından üniversitelerin rektörlük seçimleri askıya alındı; pek çok isimle birlikte Kılıç’ın da rektörlük görevini bir süre daha sürdürmesi istendi. Kılıç 15 Mart 2017 tarihine kadar rektörlük koltuğunda otururken, görev süresinin sona ermesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kılıç’ın yerine Prof. Dr. Mazhar Bağlı getirildi. Kılıç ise rektörlük görevinden sonra kadrosunu Gazi Üniversitesi’nden Nevşehir Üniversitesi’ne aldırdı ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde bölüm başkanı olarak çalışmaya devam etti.

Haberin Devamı

İddialara göre yeni Rektör Bağlı ve atadığı idareciler bu tarihten sonra Kılıç’a sistemli olarak mobbing uygulamaya başladı. Ardından bölüm başkanlığından alınan Kılıç’tan derhal odasını boşaltması istendi. Ancak odasından henüz taşınamadan, Rektör Bağlı’nın talimatıyla, Kılıç il dışında olduğu bir gün, üniversitedeki odasının kapısı kırdırıldı. İçinde bilgisayarı, kitapları, sınav kağıtları, evraklarının bulunduğu tüm özel eşyaları kapı dışarı edilerek, bir başka odaya taşındı. Döndüğünde oda kapısının kilidinin kırılmış olduğunu ve yenisiyle değiştirildiğini fark eden Kılıç, Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.