Teknoloji Selfie çekerken 250 metreden düşerek öldü

Selfie çekerken 250 metreden düşerek öldü

07.09.2018 - 13:40 | Son Güncellenme:

ABD'de İsrailli bir genç, California'daki Yosemite Ulusal Parkı'nda selfie çekerken 250 metreden ayağı kayıp düşerek öldü.

Selfie çekerken 250 metreden düşerek öldü

18 yaşındaki Tomer Frankfurter parkta son beş ay içinde ölen altıncı kişi oldu. Annesi Frankfurter'in iki aylık bir gezi için ABD'ye gittiğini söyledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Frankfurter'in cenazesinin İsrail'e getirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Haziran'da aynı parkta iki kişi granit kaya oluşumu El Capitan'a tırmanmaya çalışırken ölmüştü. Mayıs ayında Yosemite vadisinde bir kişi daha hayatını kaybederken, geçen Eylül'de de bir İngiliz turist El Capitan'da üzerine kayaların düşmesi sonucu ölmüştü.

California'da büyük bir alanı kül eden orman yangınlarının tehdidi altındaki Yosemite Yosemite Ulusal Parkı yakın bir zaman önce yeniden ziyarete açılmıştı.

Yaşananların ardından park ile ilgili yakın zamanda radikal kararlar alınabilir. Nitekim parkın bulunduğu alan oldukça büyük ve güvenlik kontrollerinin gerçekleştirilmesi bu sayede oldukça güç oluyor.

Bu durum aynı zamanda teknolojiye bağımlı olmanın getirdiği zararlarla da ilgili. Telefonlara fazla bağlanmak ya da onlarla ilgilenirken hayattan bir anlık kopuş, yaralanmanıza hatta ölümünüze bile neden olabilir.