Tatil Selfie çektirmek isterken yunusu öldürdüler

Selfie çektirmek isterken yunusu öldürdüler

27.01.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

Arjantin'de bebek yunus ile selfie çektiren turistler canlının ölmesine sebep oldu.

Selfie çektirmek isterken yunusu öldürdüler

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te geçtiğimiz Pazar günü yaşanan olayda kıyıya yaklaşan bebek yunusu fark eden turistler yunus ile selfie çektirmek istedi.

Haberin Devamı

Etrafını çeviren insanlar yüzünden kaçacak yer bulamayan ve su yüzeyinde olması gerekenden fazla kalan bebek yunus selfie çektirmek isteyen turistlerin kurbanı oldu.

Olaya tanıklık eden Claudia isminde bir kadın kıyıya yanaşan yunusun çok genç olduğunu, insanların yunusu derin sulara yönlendirmek yerine onunla fotoğraf çekme ve ona dokunma yarışına girdiğini ve bu sırada fotoğraf çekenlerin yunusun zaten ölü olduğunu söylediklerini ifade etti.

Bu, Arjantin'de selfie yüzünden ölen ilk yunus vakası değil.

Geçtiğimiz Şubat ayında Santa Teresita Plajı'nda turistler nesli tükenmekte olan La Plata türü bir yunusla fotoğraf çekmek isterken yunusun ölümüne sebep olmuş, olayın ardından Arjantin Doğal Hayatı Koruma Vakfı yalnızca Arjantin, Uruguay ve Brezilya sahillerine özgü olan La Plata yunusu için farkındalık kampanyası düzenlemişti.

Haberin Devamı

Dünyada yalnızca 30.000 La Plata yunusu kaldığı tahmin ediliyor.

La Plata yunusunun kıyı hattına yakın yaşadığı biliniyor. Bu sebeple bu yunus türü sık sık balıkçıların avı haline geliyor.

Geçtiğimiz Pazar günü yaşanan bu olayda ölen yunusun türü ise henüz bilinmiyor.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü