Tatil Selimiye Camii nerededir?

Selimiye Camii nerededir?

10.05.2017 - 15:12 | Son Güncellenme:

Mimar Sinan'ın ustalık dönemi eseri olan Selimiye Camii nerededir? Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden olan Selimiye Camii'ne nasıl gidilir? İşte Selimiye Camii hakkında bilmeniz gerekenler...

Selimiye Camii nerededir

Edirne'de bulunan Selimiye Camii Osmanlı hükümdarı II. Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmış ve 14 Mart 1575 yılında açılmıştır. Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak nitelediği ve 80 yaşında bitirdiği cami Osmanlı-Türk mimarisinin de en önemli eserlerinden biridir. Cami çok sayıda mermer, taş, çini, sedef ve ahşap gibi motif süslemelerine de ev sahipliği yapar. Caminin ortasında yer alan 12 mermer sütunun taşıdığı müezzin mahveli ve altın varaklı edirnekari kalem işleri klasik dönemi yansıtan en güzide örnekleri oluşturur. Cami içerisinde bulunan çiniler İznik'te özel olarak üretilmiştir ve sıratlı tekniği ile tasarlanmıştır.

Haberin Devamı

Selimiye Camii 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklenmiştir.

Selimiye Camii Kubbesi

Toplamda 2475 metrekare bir alan üzerine inşa edilen caminin kubbesi 43.28 metre, çapı ise 31.30 metredir. Kubbenin ağırlığı yaklaşık 2.000 ton civarında olup 8 sütun üzerinde yükselir.

Selimiye Camii nerededir

Selimiye Camii'de kaç minare vardır?

Cami, çok uzak mesafeden bakıldığında dahi görünen dört minareye sahiptir. Minareler 3.80 metre çapında ve 70.89 metre yüksekliğindedir.

Mimar Sinan'ın müthiş eseri Süleymaniye Camii haberini okumak için tıklayın

Selimiye Camii'ne nasıl gidilir?

Camiye İstanbul yönünden gitmek isteyenler D-100 karayolu veya TEM otoyolunu kullanarak Edirne'ye ulaşabilir.

Çanakkale yönünden ulaşmak içinse D-550 karayolu kullanılarak ulaşmak mümkündür.

Haberin Devamı

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü