Selülit ve Kadın!

Kadınların büyük derdi olan selülit. Yaz aylarının yaklaşmasıyla selülit problemi yine gündeme geliyor. Selülit hormonel ve kalıtımsal nedenlerinin yanı sıra dolaşım bozukluğuna da bağlıdır. Yağ, tuz, şeker ve asitli gıdalar selülite zemin hazırlıyor. Dokularda biriken yağ, su ve tuz molekülleri organizmz tarafından kullanılmadığında vücudun çeşitli bölgelerine yerleşiyor. Yani cildin destek dokusu zayıfladığında ve hasarlandığında yağlar cildin orta tabakasına doğru hareket ederek selülit oluşuyor. Bu da portakal denen görüntüye yol açıyor. Şişman veya zayıf kadınlar eşit oranda etkilenirler ve genelde yüzde doksanında selülit görülür.

Haberin Devamı

Eğer selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız, sadece kilo vermekle selülitlerinizden kurtulamazsınız. Çünkü selülit oluşumuna yol açan sorunları gidermelisiniz. Dolaşım bozukluğunu düzenlemek, ödem atmak, yağ hücrelerini küçültüp, dokuların sıkılığını arttırmanız gerekiyor. Tabii ki kişinin kendi başına mücadele ederek selülitleri gidermesi ve kurtulması zordur.

Bu nedenle profesyonel yöntem ve uzman yardımıyla vücudunuzu selülitlerden arındırabilirsiniz.

Selülitlerin giderilmesini sağlayan sıcak ve soğuk etkisi

Yağların dağılımına ve selülitin yoğunlaştığı bölgelere ultrashall ile masaj uygulanıyor. Böylelikle metabolizma hızlandırılarak vücuttaki fazla yağların yakılması sağlanıyor. Ardından özel etken maddeli karışım selülitli bölgelere yediriliyor. Sonra mask kalça ve bacaklara eşit olarak sürülüyor. İçeriğinde tabii mineraller bulunan maskenin ısısı ''0'' dereceden ''42'' dereceye kadar yükseliyor. Oluşan ısı ile etken maddelerin cildin alt katmanlarına nüfuz ederek metabolizmanın çalışması hızlanıyor. Metabolizma selülitleri atarken bağ dokuları sıkışıyor. Lenf sistemi harekete geçiyor ve selülitli bölgelere yeterli dolaşım sağlıyor. Mask tekrar ''42'' dereceden ''0'' deceye kadar soğuyor, ısınma ve soğuma süresi sonucunda vücut şeklini alan mask tulum gibi çıkarılıyor. Kalça, bacakların sıkılaşması ve selülitlerin düzelmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Selülitle mücadele de dikkat edilcek kurallar.

Mutlaka günde iki litre su içmek, kahve ve kola dan kaçınmak, yağlı, tuzlu, şekerli yiyecekler ve kızartmalardan uzak durmak, temiz havada yürüyüş yapmak.

Yaza fit ve selülitsız bir vücutla hazır olmak istiyorsanız, selülitleri gidermek için bu aylarda başlamanız gerekiyor en ideal zamandır.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer