Merhabalar,

Yapılışını pek çok kişinin bildiği hafif bir yaz yemeği olan semizotu, sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahiptir.

Omega 3 ve A vitamini açısından zengin olup, tam bir şifa kaynağıdır.

Üstelik düşük kaloriye sahip olması açısından diyetlerin vazgeçilmez tercihi olmuştur. Yıkarken verdiği eziyeti, piştikten sonraki o müthiş mayhoş lezzetiyle geri almasını bilir.:)

 

MALZEMELER:
1 demet semizotu
1 adet soğan
1 minik fincan kadar sıvı yağ
2 adet olgun iri domates
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Semizotu kök kısmından kesilir, güzelce yıkanır. Ben 10 dakika kadar da sirkeli suda bekletiyorum. Sonrasında iri iri doğrayıp, süzgece alıyorum. Bu arada tencerede sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğan pembeleşinceye kadar sotelenir. Ardından ya küp küp doğrayıp ya da rendelediğiniz domatesler ve tuz katılır. Süzülmüş semizotları tencereye ilave edilir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Bu arada pirincini ekleyebilirsiniz. Yemeğe hiç su katmadım. Çünkü domateslerin suyu yeterli geliyor. Pirinçlerin yumuşaması yemeğimizin piştiğinin habercisidir.

Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme