Geri Dön

Semizotu Yemeği Tarifi

Semizotu yemeği tarifi baharın en çok sevilen ve sağlıklı yemek tarifleri arasında yer alır. Kışın tüketilen ıspanağın yerine baharda ve yazın semizotu yemeği tarifi ile sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Semizotu yemeği tarifini ve semizotu yemeği nasıl yapılır sorusunun cevaplarını bilmiyorsanız işte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz semizotu yemeği tarifi.

Semizotu Yemeği Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 büyük bağ semizotu
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
1 büyük baş kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tane kırmızı kapya biber
1 tane yeşilbiber
1 tane domates
Yarım çay bardağı kadar siyez bulguru (normal bulgurda olur ya da pirinçte olur)
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçal

Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu yemeği tarifi hem besleyici özellikleriyle hem de tadının lezzetli olması nedeniyle herkes tarafından beğenilen yemek tariflerinden birisidir. Semizotu yemeği tarifi besleyici özellikleri sebebiyle kışın tüketilen ıspanak yemeğinin yerini alabilir. Mevsiminde tüketilen semizotu yemeği tarifi ile hem sofralarınızı şenlendirip, hem de sağlıklı beslenmiş olabilirsiniz. Peki, semizotu yemeği nasıl yapılır? İşte semizotu yemeği tarifi... 

1. adım: Tenceremize yağı koyuyoruz küp küp doğranmış soğanlarımızı bir güzel öldürüyoruz devamında kırmızı ve yeşil biberlerimizi ekliyoruz ardından küçük küpler şeklinde doğradığımız domateslerimizi ekleyip bir süre kavrulup kendilerinin mayışmalarını bekliyoruz.

2. adım: Ardından tertemiz yıkadığımız semizotumu doğrayıp içine ekliyoruz ve hemen üstüne siyez bulgurumuzu ekliyoruz. Siyez buğdayı faydalı genetiği değiştirilememiş çok özel bir bulgur olduğu için diğer bulgurlardan daha sağlıklı..

3. adım: Üzerine su eklemiyoruz çünkü zaten suyunu fazlasıyla salıyor önemli olan kısık ateşe alıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirmek.

Son adım: En sonda da baharatlarımızı ekleyip altını kapatıyoruz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber