Siyaset ‘Sen Balyoz’un Ergenekon’un hesabını ver’

‘Sen Balyoz’un Ergenekon’un hesabını ver’

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbuğ’un ‘Afrin operasyonunu siyasallaştırmayın’ sözlerini haklı bulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bunu söyledi diye neyin hesabını verecek? Sen önce Ergenekon’un, Balyoz’un hesabını ver” dedi...

‘Sen Balyoz’un Ergenekon’un hesabını ver’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün FOX televizyonunda katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ENİS BEY BOŞUNA YATIYOR: (Enis Berberoğlu kararı konusunda) Yargılama var ama adalet yok. Şu anda Enis Bey boşuna yatıyor. Enis Beyi mahkum edecek en ufak bir delil yok. Hangi gizli belge? 18 internet kanalında yayınlandı o belgeler. Hollanda parlamentosunda görüşüldü. Bu mu gizli belge?

HEPİMİZİN ÇOCUKLARI: (Başbuğ’un Yüce Divan yargılaması konusunda) O davayı bir tehdit ve şantaj unsuru olarak ellerinde tutmak istiyorlar. Ne diyor Başbuğ, Afrin’de kahraman ordumuz çarpışıyor bunu siyasallaştırmayın diyor. Bu doğru değil mi? Doğru. Giden ordu Türk milletinin ordusu. Hepimizin çocukları orada. Bunu söyledi diye, ‘hesabını vereceksin’. Ne hesabını verecek. Önce sen hesabını ver. Balyoz’un Ergenekon’un hesabını verdin mi sen?

Haberin Devamı

AFRİN MERKEZE GİRİLMEMELİ: Afrin operasyonu gerekli. Afrin’de de güvenli bir bölgeye ihtiyacımız var evet gidilecek oraya. Şimdi güvenlik nereye kadar, 10, 20, 50 kilometre mi? Buna ordu karar verecek. En az zayiatla ben o bölgeden çıkmak zorundayım. Afrin merkezi 300 bin nüfuslu bir yer. Ordu nasıl girecek ve kimi terörist kabul edecekler? Biz bu cümleyi kullanırken elbette gidiyoruz emekli askerlerle oturuyoruz konuşuyoruz. Ben bunu söyledim diye kıyamet kopuyor. Afrin ayrı Afrin’in merkezi ayrı. Afrin’in merkezine girmenin hiçbir anlamı yoktur.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ: (ABD’nin PYD’ye yardımı konusunda) Çok açık ve net tavır koyması lazım Türkiye’nin. Bu konuda alınacak her tavra her türlü desteği veririz. (İncirlik Üssü’nü kapatmak doğru mu, sorusu üzerine) ABD terör örgütlerine destek vermeye devam ederse kapatırsın. Malatya Kürecik’i de kapatırsın.

YPG’YE KARŞIYIM: Ben Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayım. Esad da bunu istiyor mu? İstiyor. Ben de YPG’ye karşıyım Esad da karşı. O zaman Esad ile bağlantı kurmamız gerekiyor.

ÖZÜR DİLEYECEKLER Mİ?: (Ak Parti ve MHP arasındaki ittifak) Ne diyorlardı? Koalisyonlarla ülke yönetilmez diyorlardı. Şimdi sürekli koalisyonlar dönemine girdik. Çıkıp bu milletten özür dileyecekler mi?

‘Suriyelilere silah verin gönderin’

Haberin Devamı

“Afrin operasyonunu elbette destekliyoruz. Biz uyarıyı yapmak zorundayız. 3.5 milyon Suriyeli yaşıyor bu ülkede niye yetiştirmiyorsunuz, eline silah verin gönderin kendi ülkeleri için mücadele etsinler. (‘Cumhurbaşkanı gerekirse Afrin’e giderim diyor’ denilmesi üzerine) Tarih onu değil beni haklı çıkaracak. Orada çok sayıda şehit verip, bir süre sonra kendi ülkene döndüğünde birisi bana demeyecek mi, ‘bu kadar şehidi biz niye verdik?’”