Gündem Sendika başkanından korkutan sözler

Sendika başkanından korkutan sözler

13.05.2014 - 19:00 | Son Güncellenme:

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, göçük oluştuğunu durumun iç açıcı olmadığını söyledi.

Sendika başkanından korkutan sözler

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, patlama sonrası göçük oluştuğunu söyledi. İşçiler için durum "iç açıcı değil" yorumunda bulunan Akçul, işçilerin mahsur kaldığını bu saatten sonra olacakları kendilerinin de merak ettiğini söyledi.

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Akçul kazayla ilgili şunları söyledi:
“Yer altında yüzün üzerinde arkadaşımız var. Vardiya değişimi sırasında oluyor olay. Elektrik trafosu patlaması, bu yangına sebep olmuştur. Göçük vardır. Durum iç açıcı değil.
Bütün tedbirler alınmış durumda. Ambulanslar oraya yığılmış durumda. Yerin altı tabi göremiyorsunuz, sonucunu hakikaten merak ediyoruz.
Şu anda yer üstünden olduğu kısım, 200 metrenin altında ama iki kilometre falan yol yürüyüp öyle yürüyorlar. 1-2 kilometre arasındaki arkadaşlar yer altındalar. Haber alınamayan arkadaşlarımızda onlar.
Ülkemiz dünya birincisi bu konuda. Her ne kadar da bunları dillendirsek de alınan tedbirler buna yetmiyor. Bir trafo nelere mal oluyor. Özellikle bu firma bu konuda çok duyarlı bir firmaydı. Ben de çok üzgünüm bu manada. Kesin bilgilere sahip olmadığımız için bir şey diyemiyorum.”

ÜNAL: TALİHSİZ BİR KAZA OLMUŞ

Haberin Devamı

Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal olayla ilgili şunları söyledi:
“Böyle bir talihsiz kaza olmuş. Nasıl yaşandı, trafo nasıl patladı, uzmanlar gelecek tespitlerini yapacak. Müfettişlerin tutanağından sonra ortaya çıkacak. Bugün bir trafo patladı. Tam vardiya dönüşündeyken, henüz net rakamı tespit edemedik. Ne kadar ölü var, yaralı olanları hastaneye götürüyorlar.”