Seni her zaman derinden sevmeye söz veriyorum !

Çalan zilin sinir bozucu sesiyle uyandı. Saat 07.00'u gösteriyordu.

Uyuşuk hareketlerle güç bela zili kapattı ve on saniye tam bir şuursuzluk hali içinde boş boş etrafına baktı....

Sonra olan oldu ve yaşadıkları bir bir zihnine hücum etmeye başladı. Göz pınarlarındaki yaşların akmasına engel olamıyordu.

Keşke zaman dursaydı ve hiç bir şeyi hatırlamasaydım sonsuza dek diye düşündü, kalbindeki acıyı derinden hissederek.

Böyle olacağını biliyordu, bir süredir çalıştığı yaşam koçu "yas dönemi sancılı geçebilir, canın yanabilir, ağlamak isteği duyabilirsin sık sık..." demişti. Bir an önce bu acının geçmesini dileyerek, yatağından kalktı, banyoya doğru yürüdü.

Haberin Devamı

Yüzünü yıkarken aynada kendi yansımasını gördü. Son bir senedir çektiği acılar, yaşadığı duygusal iniş, çıkışlar onu ne hale getirmişti. Cildi eski parlaklılığını yitirmiş, gözlerindeki ışıltı kaybolmuştu. Suratındaki mutsuz ve asık ifade onu ne kadar da yaşlı gösteriyordu.

Ayna çalışmasını yapması gerekiyordu. Çalıştığı yaşam koçu her sabah mutlaka yapmalısın, kendini sevebilmen için bu alıştırmaları her sabah düzenli olarak yapman çok önemli demişti.

Ama yapmak istemiyordu, içindeki o ses "Ne gerek var hayır yapma diyerek onu durdurmaya çalışıyordu her zaman olduğu gibi....."

O ses ego demişti yaşam koçu, aldırma sen devam et yapmaya...

Bir an aynanın karşısında düşündü.

Artık kurtulmak istiyordu bu olumsuz duygularından, sıkılmıştı sürekli gücünü, özgürlüğünü, madde manevi her şeyini sevdiği erkeklere vermekten. Üstelik veriyordu da ne oluyordu? Sonuç günden güne daha kötü bir hale geliyordu. Kendine olan öz saygısı, sevgisi ve öz değeri günden güne azalıyordu. Şu an geldiği durumda da nerede ise hiç kalmamıştı !

Düşmüş omuzlarını düzeltti. Başını yerden kaldırdı, dimdik gözlerinin içine baktı bir süre aynada, gözlerinde gördüğü o çaresizlik ve ümitsizlik onu öyle korkutmuştu ki.... kendine acıdı.

Gözlerinde beş yaşında babası tarafından terk edilmiş o masum ve kalbi acı dolu kız çocuğunun gözleri ile karşılaştı......ve söylemeye başladı.

Haberin Devamı

"Seni seviyorum, hem de çok seviyorum.

Sana bugüne dek yaptığım tüm haksızlıklar için özür dilerim. Bu kadar kalbini kırdığım ve seni üzdüğüm için çok özür dilerim. Senin yerine hep başkalarını sevip değer verdiğim için özür dilerim.

Lütfen beni affet, lütfen affet, affet beni....

Varlığın için, teşekkür ederim, iyi ki varsın, iyi ki varsın..... !

Yaklaşık on dakika tekrarladı tüm bunları aynada gözlerinin içine bakarak.

Kalbine ılık ılık bir şeyler akmıştı sevgiyle, minnetle ve mutlulukla.

Yıllardır başkalarından beklediği ilgiyi, sevgiyi ve şefkati kendine ilk kez veriyordu ve bu gerçekten muhteşem bir duyguydu !

Keşke bu çalışmayı hiç ertelemeseydim diye hayıflandı kendi kendine...

Evet bu çalışmaya devam etmeliydi, kesinlikle her sabah ve akşam on dakika bu çalışmayı yapmalıydı.

Kendini sevmek var olabilmenin temeliydi yaşam koçunun da dediği gibi.

Kendini sevmek....

Bir gün gerçekten sevecekti kendini, yürekten, derinden.

Kalbi hafifledi, içi bugüne dek hiç yaşamadığı bir hafiflikle ve sevgiyle doldu.

Haberin Devamı

Seçtiği renkli kıyafetleri giyindi heyecanla. Saçlarını taradı. Hafif bir makyaj yaptı. Dudaklarına ışıltılı pembe bir ruj sürdü ve işe gitmek üzere evden çıkarken son bir kez kendine baktı aynada.

Gözlerinin içi gülen, kalbine mutluluk ve sevgi tozları serpiştirilmiş kız çocuğunu gördü orada ve yavaşça fısıldadı....

Seni her zaman derinden sevmeye ve seninle ilgilenmeye söz veriyorum. Sen benim her şeyimsin.....

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.aysenilgunaktas.com

https://www.facebook.com/ANilgunAktas

info@aysenilgunaktas.com