Aydın SERAMİK USTASI ÇAMURA HAYAT VERİYOR

SERAMİK USTASI ÇAMURA HAYAT VERİYOR

27.08.2014 - 20:56 | Son Güncellenme:

.

SERAMİK USTASI ÇAMURA HAYAT VERİYOR

1936 Karacasu doğumlu seramik ustası Hamdi Kirişçi, ilerlemiş yaşına rağmen içindeki sanat aşkını baba mesleği olan testiciliğe ve çamura adadı.
Yaptığı eserler bir çok devlet büyüğünün ve protokol üyelerinin evlerini süslerken, Karacasu ilçesinde de unutulmaz iki eser bıraktı. Yeni meydan alanının sol tarafına kendi heykelini yapan Hamdi Kirişçi, son olarak da meydan alanına kurtuluş mücadelesinde yörenin simgelerinden olan kahramanca savaşan at üstünde kılıcıyla vatan mücadelesi veren efeyi temsil eden bir heykel yaptı.
Hayat felsefesinin Atatürk’ün söylediği ‘çalışmak, çalışmak, çalışmak’ olduğunu belirten Hamdi Kirişçi; “Kendi alın terimle hiçbir kimseden yardım görmeksizin çalıştım. Tüm zamanımı çamura ve sanata adadım. Hayal gücüm ve ailem sayesinde çalışmalarımda zirveye ulaştığımı düşünüyorum. Tek amacım topluma faydalı olmak ve arkamda güzel eserler bırakmak oldu. Bu konuda da bana yardımcı olan Belediye Başkanımız Mustafa Büyükyapıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki amacım da ilçemizin ve seramik ustalarımızın tanınması açısından çok önemli olan seramik ustalığını elimizden geldiğince yeni nesillere öğretmek olacaktır” dedi.