Gündem Serasının zararını DSİ’den istedi

Serasının zararını DSİ’den istedi

24.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaağaç’ta yaşanan sellerde serası zarar gören çiftçi Tanju Kapanlı, önlem almadığı iddiasıyla DSİ’den şikâyetçi olarak 100 bin liralık zararının karşılanmasını istedi

Serasının zararını DSİ’den istedi

Edirne Karağaç’ta binlerce dönüm ekili alanı sular altında bırakan taşkınların ardından çiftçi Tanju Kapanlı, her yıl tekrarlanan sel ve taşkınlara karşı gerekli önlemleri almadığı ve kendisini maddi zarara uğrattığı gerekçesiyle Devlet Su İşleri‘nden(DSİ) şikâyetçi oldu. Çiftçi Kapanlı, DSİ’nin hizmet kusuru nedeniyle 33 dönüm serasındaki marul, roka, ıspanak ve bakla ürünlerinin sular altında kaldığını ve zararının 100 bin lira olduğunu söyledi.
Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açmasıyla hemen her yıl sular altında kalan Edirne’nin sınır mahallesi Karaağaç’ta seracılık yapan Tanju Kapanlı, İdari Yargılama Usulü Kanunu kapsamında Devlet Su İşleri’nden şikâyetçi oldu. DSİ’nin hizmet kusuru işlediğini savunan Kapanlı, 100 bin liralık zararının karşılanmasını istedi. Kapanlı, Aralık ayındaki taşkında sulara gömülen marul, roka, ıspanak ve baklasının zararını karşılayamadan bu kez de Şubat ayında daha büyük bir taşkınla ürünlerini kaybetti.
‘Zararımı karşılasınlar’
Kapanlı, Şubat ayında yaşanan felaketin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun isteyen vatandaşların Bulgaristan’dan şikâyetçi olabileceğini belirttiğini hatırlatarak “Baraj kapaklarını Bulgaristan açtı ama burada taşkını önleme görevi DSİ’nin. Ben zararımın ödenmesini istiyorum. DSİ zararımı karşılamalı” dedi.

Haberin Devamı

‘Tesis yapmamak hizmet kusuru’

Çiftçi Tanju Kapanlı’nın avukatı Ocay İşverenler, “Kanuna göre DSİ’nin görevi taşkın sular ve sellere karşı koruyucu tesisler meydana getirmek ve akar sularda ıslah yapmak. Ancak, nehirlerde ıslah çalışması yapmayan, taşkınları önlemek için bölgeye sedde ya da tesis yapmayan idarenin hizmet kusuru olduğu ortada” diye konuştu. İşsevenler, “Müvekkilimin iki taşkın nedeniyle zararı 100 bin TL. Zararının tazmini için DSİ’ye başvurduk. Yasal süresi içerisinde zararımız giderilmediği takdirde aynı yasa gereğince tam yargı davası açacağız” dedi.