Gündem Serbes’in cezaevindeki ilk gecesi!

Serbes’in cezaevindeki ilk gecesi!

29.09.2017 - 16:37 | Son Güncellenme:

İzmir’de 22 Eylül’de meydana gelen ve aynı aileden iki kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan Emrah Serbes’in cezaevinde geçirdiği ilk günün ayrıntıları ortaya çıktı. Serbes’in ilk gecesinde uyumakta zorlandığı zaman zaman da ağladığı öğrenildi.

Serbes’in cezaevindeki ilk gecesi

İlk bilgilere göre Serbes cezaevinde 20 kişilik bir koğuşa konuldu. Serbes’in bulunduğu koğuşta kendisi gibi trafik suçlularının yanı sıra adi suçlardan tutuklananlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Adli suçlular da var

Serbes’in konulduğu Buca Cezaevi, Türkiye’deki tek eski tip cezaevi olma özelliğini taşıyor. Yani oda değil koğuş sistemi uygulanıyor. Cezaevinin kapasitesi 1300 kişi ve iki ayrı blokta ikisi müşahede koğuşu olmak üzere toplam 36 koğuş var. Bu koğuşlar 10 kişiden 200 kişiliğe kadar değişebiliyor. Serbes ilk gecesini 20 kişilik koğuşta geçirdi. Serbes’in koğuşunda kendisi gibi trafik suçlularının yanı sıra adi suçlardan tutuklananalar da bulunuyor. Serbes’in ilk gecesinde uyumakta zorlandığı, zaman zaman da ağladığı öğrenildi. Cezaevinde 60-70 kişilik bir de Türk Hamamı var. Koğuş numarasına göre sıralı banyo gün ve saatleri var. Yemekler infaz koruma memurunun idaresindeki mahkûm veya tutuklular tarafından hazırlanıyor.

Haberin Devamı