Gündem Serbest bırakılan avukat ve sekreterine tutuklama

Serbest bırakılan avukat ve sekreterine tutuklama

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da Fethullah Gülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat M.O. ile avukata ait tabanca ve mermileri polisin hukuk bürosunda arama yapmadan önce alıp götürdüğü öne sürülen sekreter F.N.P. 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ancak Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine mahkemenin avukat ve sekreter hakkında tutuklanma kararı vermesi üzerine yeniden gözaltına alındı.

Serbest bırakılan avukat ve sekreterine tutuklama

M.O.’nun Amerika’da eğitim gören oğlunun mezuniyet törenine katılmak için önce İstanbul’a, oradan da ABD’ye gitme hazırlığı yaptığı belirtildi. M.O. gözaltına alındıktan sonra polis, avukata ait hukuk bürosunda arama yaptı. Bilgisayarların hard diskleri kopyalandı. Aynı hukuk bürosunda görevli avukatlar Mehmet Şimşek ve Ahmet Bal da gözaltına alındı. Polisin, arama yapmadan önce de M.O.’ya ait ruhsatlı tabanca ve 500 mermiyi işyerinden alıp otomobiliyle götürdüğü iddia edilen sekreter F.N.P. de hukuk bürosuna yakın bölgede gözaltına alındı. Avukatlar Mehmet Şimşek ve Ahmet Bal, polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Sorguları tamamlandıktan sonra önceki gün adliyeye sevk edilen avukat M.O. ve sekreter F.N.P. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine mahkeme avukat ve sekreter hakkında tutuklama kararı verdi. Bunun üzerine iki kişi yeniden gözaltına alındı.