Çocuk Sağlığı Serebral Palsi Aile Rehberi

Serebral Palsi Aile Rehberi

31.03.2016 - 14:32 | Son Güncellenme:

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Cerebral Palsy (CP) engeli bulunan çocukların ailelerine bebeklikten yetişkinliğe adım adım yol gösterecek “Serebral Palsi Aile Rehberi” kitabını hazırladı.

Serebral Palsi Aile Rehberi

TSÇV Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Muharrem İnan’ın editörlüğünü üstlendiği kitap, alanında uzman 12 bilim insanının katkılarıyla tamamlandı. CP’li bebeğin doğumundan başlayarak yetişkinliğe kadar olan süreçte ailelere yol göstermek amacıyla hazırlanan “Serebral Palsi Aile Rehberi” Türkiye’de bu alanda ailelere temel kaynak sağlayan ilk kitap olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

CP’nin yolun en başından itibaren müdahale gerektiren bir engel durumu olduğunu söyleyen TSÇV Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Muharrem İnan “Ailelerin bebeklikten yetişkinliğe adım adım izlemesi gereken yolları doğru ve tek bir kaynaktan aktarmak üzere yola çıktık. Günümüzde bilgi kirliliği çok fazla. Ailelerin bilgilere ulaşırken yaşadığı zorluklar, bu kitabın hazırlanmasında bizleri yönlendirdi, birçok sorunun yanıtını kitapta sunduk. Ailelerin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik.” dedi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin “Vakfımız çatısı altında CP alanında bilimsel çalışmalara öncülük etmenin ve toplumda bu konuda farkındalık yaratacak projeler yürütmenin yanı sıra, özel gereksinimli çocukların eğitim ve rehabilitasyonunu en iyi şekilde desteklemeye çalışıyoruz. Bugüne kadar CP’li çocukları olan anne babaların hep yanında olmak için gayret ettik. Akademik Kurulumuzun tecrübesi ve bilgi birikimiyle oluşan bu kaynak kitabın ailelerimize birçok konuda yol göstereceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ailelere yol gösterecek konuların 9 farklı başlıkta sunulduğu kitapta Riskli Bebek, Serebral Palsi’li Çocuğa Nörolojik Yaklaşım, Serebral Palsi’li Çocuklar ve Eğitimleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yaklaşımları, Ergoterapi, Serebral Palsi’li Çocuklarda Sindirim Sistemi Sorunları ve Beslenme, Serebral Palsi’de Ortopedik Sorunlar, Serebral Palsi ve Beyin Cerrahisi, Serebral Palsi’li Çocuklarda Görülen Ürolojik Sorunlar ve Yönetimi konuları işlendi.

Serebral Palsi Aile Rehberi

Yazarlar