Gündem Sermet Yeşil Kimdir?

Sermet Yeşil Kimdir?

19.07.2016 - 10:51 | Son Güncellenme:

Sinema,tiyatro ve dizi oyuncu olan Sermet Yeşil yepyeni bir proje ile ekranlara dönüş yaptı. Show TV ekranlarının yaz sezonu dizilerinden Gülümse Yeter'de yer alan Sermet Yeşil , Ahmet Civan karakterine hayat veriyor. Peki, Sermet Yeşil kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Sermet Yeşil Kimdir

Sinema,tiyatro ve dizi oyuncusu Sermet Yeşil,hayranlarını sevindirdi. Gülümse Yeter dizisiyle ekranlarda yer alan başarılı oyuncu Sermet Yeşil kimdir? İşte detaylar...

SERMET YEŞİL KİMDİR?

1977 Eskişehir doğumlu Sermet Yeşil, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Ankara Devlet Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Tiyatro Anadolu’da görev aldı. Halen Eskişehir Şehir Tiyatroları oyuncularındandır.

Tiyatro Anadolu bünyesinde Keşanlı Ali Destanı, Bay Biedermann ve Kundakçılar, Fırtına, Melekler Şehri, Kökler, Kuru Gürültü, Midas’ın Kulakları, Körayak ve Hırsız isimli oyunlarda; 2005 yılından bu yana da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Kuvayi Milliye, Karmakarışık, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Caligula, Sırça Kümes, Bay Kolpert, Özgürlüğün Bedeli oyunlarında yer aldı. Halen TiyatroPol bünyesinde Teklif adlı oyunda oynamaktadır.

Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Yeşil, televizyon ve sinema çalışmalarına da devam etmektedir. Rol aldığı yapımlar arasında, Gişe Memuru, Kosmos, Kaç Para Kaç, İlkbahar-Sonbahar, Hiçbiryerde gibi sinema filmleri ile Leyla ile Mecnun, Mor Menekşeler, Eski Hikaye ve Şubat gibi televizyon dizileri yer almaktadır.

Haberin Devamı

ROL ALDIĞI DİZİ FİLMLER

- (2014) Karadayı - Sarı Cemal
- (2013) Muhteşem Yüzyıl - Şah Tahmasb
- (2013) Eski Hikaye - Cengiz Timuçin
- (2012) Şubat - Deli İbrahim
- (2011) Leyla ile Mecnun - Ahmet
- (2010) Gönülçelen - Mahir
- (2010) Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Ahmet

ROL ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİ

- (2014) Suret (Kısa Film) - Adem
- (2011) Gişe Memuru - Artun
- (2009) Kosmos - Kosmos
- (2009) İlkbahar Sonbahar
- (2006) Hiçbiryerde - Halim
- (1999) Kaç Para Kaç - Çırak