Kayseri SERVET-ZİYA USTAOĞLU KUR’AN KURSU AÇILDI

SERVET-ZİYA USTAOĞLU KUR’AN KURSU AÇILDI

29.07.2016 - 16:41 | Son Güncellenme:

.

SERVET-ZİYA USTAOĞLU KUR’AN KURSU AÇILDI

Cuma namazı sonrası Keykubat Mahalle esnafını ziyaret eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Servet-Ziya Ustaoğlu ailesinin katkıları ile yaptırılan Kur’an Kursu binasının düzenlenen tören ile hizmete açıldığını söyledi.
Keykubat Mahallesi, Keykubat Camii yanında inşa edilen Kur’an Kursu binasının açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, İl Müftüsü Şahin Güven, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, AK Parti İl Başkanı H.Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, AK Parti il, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile muhtarlar, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve semt halkı katıldı.
Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Başkan ve ekibine teşekkür ettiğini, şimdiye ne istediysek başkanımız hiçbir zaman geri çevirmediğini ve yardımcı olduğunu söyledi.
Kur’an Kursu açılışı öncesi bulunan ikramında bulunan, her Cuma Namazı çıkışında bir etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Hayırsever hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Kayseri’nin neresine baksanız hangi okul, hangi dini tesis, üniversitelerimizin binalarında hep, bir hayırseverimizin ismini görüyoruz. Marka şehir Kayseri hayırseverler şehri olarak da anılmaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak biz de özellikle eğitim alanında yaptığımız yatırımlar ile hayırsever belediyeyiz. Bununla da gurur duyuyoruz. Hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan son derece güzel bir Kur’an, Kursu binası için belediye olarak biz de binanın çevre düzenlemesine ve yapılışında gerekli desteğimizi verdik. Vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için ‘Her iş bizim işimiz’ anlayışı ile hareketle çalışıyoruz.” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Melikgazi Belediyesinde her hafta bir açılış, temel atma ve kültürel bir etkinlik olduğunu boş geçen bir Cuma sonrasına rast gelmediğini ifade ederek “Her Cuma muhakkak bir hizmet ve yatırımda beraberiz. Bundan dolayı Başkan Büyükkılıç’ı kutluyorum. Devlet-Millet dayanışmasının güzel bir örneği ile karşı karşıyayız. Bu çok önemli.” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan açılış töreni sonrası katılımcılara ikramlarda bulunularak, Kur’an Kursu binası gezildi.