Ege Servisler takibimizde

Servisler takibimizde

24.10.2017 - 04:18 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, okul servislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Başkan Gürün, “Öğrencilerimizin güvenliği için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi

Servisler takibimizde

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında il genelinde şehrin muhalif yerlerinde ve okul önlerinde okul servis araçlarına yönelik denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Zabıta ekipleri, servis araçlarının çalışma ve güzergah izin belgeleri bulunup bulunmadığı, tescil belgesinde belirtilen den fazla ayakta öğrencileri bulundurup bulundurmaması, emniyet kemerleri takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin çalışıyor olması, araç takip sisteminin olması gibi kriterleri denetliyor.

Ekipler, kurallara uymayan servis işleticileri hakkında yasal işlemi başlatıyor. Servis araçlarının teknik donanımları da ekipler tarafından yapılıyor. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği öğrenci servis takip sistemi bu yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya devam ediyor.

Veliler bilgilendiriliyor

Özel Öğrenci Servis Araçlarına Büyükşehir Belediyesi Filo Takip (GPS) sistemine entegre olmasının sağlanması ve öğrencilerin daha güvenli ortamlarda seyahat edebilmeleri için başlatılan öğrenci takip sisteminde veliler mail yada mesaj yoluyla bilgilendiriliyor. Ayrıca, servis aracı okula ulaştığında, okuldan çıktığında ve eve yaklaştığında da veliye mail yada mesaj yoluyla bilgi veriliyor.

Haberin Devamı

Kamera bulunan öğrenci servislerinde ise veliler öğrencileri online izleyebiliyor. Sistemle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemli. Sıkı denetimlerimize önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz” dedi.

Sisteme dahil olmak isteyen veliler www.mugla.bel.tr adresine girerek Öğrenci Servis Takip Talep formu doldurarak şifre ve kullanıcı adına erişebiliyorlar.