Ege ‘Serviste eskiye dönülmeli’

‘Serviste eskiye dönülmeli’

22.09.2017 - 05:26 | Son Güncellenme:

İzmir’de okul servislerinin çocuklarını çok geç saatte aldığını belirten veliler, “Servisi beklerken işimize gecikiyoruz. Çocuğumuzu servise bindireceğimiz saat ile işe gideceğimiz saat çakışıyor. Bu uygulamadan geri adım atılsın” dediler

‘Serviste eskiye dönülmeli’

Türkiye’de öğrenci servisi taşımacılığının gün doğmadan önce yapılmasını engelleyen genelgenin yayımlanmasının ardından, çalışan öğrenci velileri zor durumda kaldıklarını öne sürdü. Veliler, servislerin çocuklarını çok geç saatte aldığını, servisleri beklerken işlerine geç kaldıklarını söyledi. İzmir’de yüzlerce velinin, okul saatlerinin eski sisteme alınması yönünde BİMER aracılığıyla başvuru yaptığı ortaya çıktı. Öğrenci velileri, tepkilerini şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

Figen Sönmez (37): Özel sektörde çalışan bir anneyim. Eskiden çocuklar karanlıkta gidiyordu, ama servis saatleri uygundu. Şimdi servis saati ile benim işe gittiğim saat çakışıyor. Çocuğumu servise mi bindireyim, yoksa işe mi geç kalayım?

Özlem Karadağ (36): Benim kızım normalde 7.30’da okulda oluyordu. Şimdi daha geç oluyor. Ben de aynı zamanda servis annesiyim. İki ayrı okula servis yapıyoruz. Geçmişte çocukları rahat bir şekilde bırakabiliyorduk. Şimdi okul saatleri öne alınınca bir sonraki alınacak çocukları özel okula yetiştiremiyoruz.

‘Sabahın köründe’

Meral Şaşmaz (47): Kızım, Konak Anadolu Lisesi’nde okuyor. Geçen yıl dersin başlamasına 20 dakika kala ulaştığı okula, bu yıl bir saat önce varıyor. Böyle bir uygulama olması taraftarı değiliz. Servisler sadece öğrenci değil, şirket ya da memur taşımacılığı da yapıyor. Saatler birden 8’e alınınca olan çocuklarımıza oldu. Bu çok büyük bir sorun. Şimdi kızım servis diğer işe yetişsin diye okula 1 saat önceden varıyor. Sabahın köründe kimse yokken... Bu uygulamadan geri adım atılsın.

Haberin Devamı

Sezgin Bakır (37): Ben özel sektörde çalışan bir anneyim. Bu yeni uygulama nedeniyle çok zorlanıyoruz. Kızımı servise bindireceğim saat ile işe gideceğim saat çakışıyor. İki gündür işe geç kalıyorum.

Bostancı: bir ayarlama yapılmalı

İzmir Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, trafik yoğunluğunun yaşanmaması için, memur, işçi ve öğrencilerin giriş çıkış saatlerinde ayarlamalar yapılması gerektiğini söyledi. Saatlerdeki düzenlemenin trafikte yoğunluğa neden olduğunu belirten Bostancı, okul servisleri konusundaki çalışma vei desteklerinden dolayı İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye teşekkür ettiklerini belirtti.

‘İzmir kantinleri Türkiye’ye örnek’

İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Habip Sak, “Üyelerimizden kantinlerde kullandıkları gıda ürünlerinin kalitesinden taviz vermemelerini istiyoruz. Üyelerimizle ve eğitim camiasıyla istişare altında fiyat listeleri, kantin sözleşmeleri gibi sorunlarımızı da çözdük” dedi. Sak, “Arkadaşlarımız, mesleklerini TSE kriterlerine uygun şekilde yapıyor” ifadesini kullandı.