Ekonomi Şimdi ekonomiye ve işimize odaklanalım

Şimdi ekonomiye ve işimize odaklanalım

03.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk iş dünyası, AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği 26’ıncı dönem milletvekili seçimlerinin ardından hızlıca ekonomiye ve reformlara odaklanılması gerektiğini söyledi.

Şimdi ekonomiye ve işimize odaklanalım

2015 yılının seçim ortamıyla geçtiğini belirten iş dünyası, artık işlere odaklanılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve istihdamın artırılması için çalışmalara hız verilmesi gerektiği görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

TÜSİAD

‘Bir dizi düzenleme hayata geçmeli’
TÜSİAD, yaptığı yazılı açıklamada seçimlerin tüm yurtta güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve seçimlere katılım oranının yüksekliğinin memnuniyet verici olduğunu söyled. TÜSİAD’ın açıklamasında, “İş dünyasının kurulacak hükümetten beklentisi; ilerletilmesi ve geliştirilmesi gereken siyasi reform ve kamu yönetimi, kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilebilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve bir süredir keskinleşmiş olan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde, ortak akıl ve uzlaşı anlayışı içinde hareket edilmesidir” denildi.
YASED
‘Yatırımın iyileşmesine hız verilsin’
Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, milletimizin iradesi doğrultusunda oluşacak yeni hükümetin hiç vakit kaybetmeden ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimini hızlandıracak, refah düzeyini yükseltecek, yasal, demokratik ve ekonomik reformları gerçekleştirebilecek adımlar atmasını temenni ettiklerini söyledi. Erdem, “Oluşturulan sürdürülebilir yatırım akışı ve pozitif algının devamı için yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına devam edilmesi gerekiyor. Ekonomik büyümede önemli olan doğrudan yatırımları arttıracak politikalara ağırlık verilmesi bugün kalkınma için her zamankinden daha önemlidir” dedi.
TOBB
‘Artık reformlara odaklanma zamanı’
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da, seçimlerden birinci parti olarak çıkan AK Parti’yi tebrik ederken, “Şimdi ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı” dedi. Hisarcıklıoğlu, şu görüşleri dile getirdi: “Seçimlerde büyük bir başarı göstererek milletimizin teveccühünü kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni tebrik ediyorum. Ülkemizde son 2 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadık. Artık yoğun seçim gündemini geride bıraktık. Yeniden ve güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, istişare ederek ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı.”
TİKAD
‘Büyüme ve istihdama katkı fırsatı’
Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ise, şu değerlendirmeyi yaptı: “İş dünyası olarak bizler de elimizden gelen gayreti göstermeye, Türkiye’nin ekonomi politikalarını desteklemeye devam edeceğiz. Gerilimlerin bir an önce bitirilmesi, ülkenin istikrara kavuşması için tek başına iktidar fırsatını kazanan AK Parti’nin yoluna aynı başarı ve kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz. İstikrar ve güven diyen milletimizin, bu kararını iş dünyasının da ekonomik büyüme ve istihdama katkı sunma fırsatı olarak değerlendireceğine inanıyor, 2015 genel seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”
TMMB
‘Öncelik ekonomide’
Türkiye Müteahhitler Birliği (TMMB) Başkanı Mithat Yenigün, “Öncelik daha fazla vakit kaybetmeden sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesidir. Toplumun tüm kesimleriyle el ele, Türkiye’nin huzuru ve kalkınması için sinerji yaratılmalıdır. Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Türk inşaat sektörünün uluslararası arenadaki etkinliğini daha da hızla artırmak için daha çok çalışacağız. Seçimlerin ekonomimizi daha ileriye taşımasına vesile olmasını diliyorum” dedi.
TZOB
‘Ülke sorunlarına bakma sırası geldi’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Kasım seçimlerinde millet iradesinin büyük bir katılımla sandığa yansıdığını belirterek, “Millet iradesi, büyük bir katılımla sandığa yansımış, örnek bir demokratik olgunlukla seçimler gerçekleştirilmiştir. Milletimiz görevini yerine getirmiş ve ülke yönetimini belirleyen iradesini yansıtmıştır. Şimdi seçim süreci hızla geride bırakılmalı, toplumun bütün kesim ve sektörleri topyekun olarak ülke sorunlarına ve menfaatlerine odaklanmalıdır. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
TİSK
‘Çalışma hayatı önemli’
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Yeni hükümetten beklentimiz, toplumun endişelerini giderecek çözümler yaratılmasıdır. Artık işimize odaklanalım. Kurulacak hükümet göz ardı edilen ekonomiye ve çalışma hayatına öncelik vermelidir.
Art arda iki genel seçim dolayısıyla, 2015 yılına siyaset hakim olmuştur. Bu faktörün etkilerinden biri ekonomide ve çalışma hayatında yaşanan önemli sorunların geri planda kalması, etkin çözümler üretilememesi olmuştur. Ekonomide büyüme yavaşlamıştır. İşsizlik artmaktadır. Sanayi politikaları gerekli gelişmeyi sağlamamaktadır. Artık işimize odaklanalım.”