Gündem Sessiz rekor

Sessiz rekor

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Google’ın üst düzey yöneticisi, 41 kilometre yükseklikten Dünya’ya atlayarak Felix Baumgartner’in iki yıl önce kırdığı en hızlı ve dikey düşüş rekorunun yeni sahibi oldu

Sessiz rekor

Avusturyalı Felix Baumgartner’ın iki yıl önce gerçekleştirilen uzaydan atlama rekoru kırıldı. Google’ın üst düzey yöneticilerinden Alan Eustace, 41 kilometreden Dünya’ya atlayarak, en hızlı ve dikey düşüşü kaydetti.
New Mexico’daki Roswell kasabasında bulunan boş bir havaalanından helyum dolu balonla 41 kilometre yüksekliğe çıkan 57 yaşındaki Eustace, paraşütünü açmadan önce 4,5 dakika süren serbest düşüşünde saatte 1322 kilometre hıza erişti. Aşağıda atlayışı izleyenler, Eustace ses hızını aştığında sonik patlama sesini duyduklarını ifade etti. Atladıktan 15 dakika sonra yeryüzüne ayak basan Eustace, “İnanılmazdı, çok güzeldi, uzayın karanlığını ve atmosfer tabakalarını görebiliyorsunuz” şeklinde konuştu.
Rekorun önceki sahibi Felix’in aksine, Eustace 34 aydır yürüttüğü çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürüttü. Baumgartner’in 39 kilometre yüksekten yaptığı atlayışı 2 kilometre farkla geride bırakan Eustace, Felix gibi atlayışın gerçekleşeceği yüksekliğe çıkarken koruyucu bir kapsül de kullanmadı. Baumgartner’den farklı olarak küçük bir ekiple çalışan Eustace, Google’ın destek teklifini de reddetti. Rekortmen adamın, atlayışı bir ‘pazarlama hadisesine’ dönüştürmek istemediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Dört yıldır atlayış yapıyor

Yeni rekorun sahibi Alan Eustace, kendisini ‘ekip çalışmasına inanan bir mühendis’ olarak tanımlıyor. Bir maceraperest olduğu bilinen Eustace’ın, pilotluğunu kendisinin yaptığı çift motorlu Cessna tipi bir uçağı bulunuyor. 57 yaşındaki Eustace, 2010 yılından beri skydiving (dikey atlama) ile hobi olarak ilgileniyor. Profesyonel hayatında ortak yazar olarak 9 kitaba katkı yapan Eustace, 10 adet patentin de sahibi.