Sessiz ve Derinden Yaklaşan Trend: Patchwork Modası

Günümüzün birçok buluşu gibi zorunluluktan ortaya çıkan patchwork tasarımları; bizdeki adıyla kırk yama, moda rüzgarları içinde zaman zaman durulan zaman zaman atağa geçen bir trendi oluşturuyor.

Eskiden yoksulluk nedeniyle, eskimiş parçaların birleştirilmesi ile kullanılmaya devam edilen kumaş parçaları, günümüzde her ülkenin kendi kültürüne göre yorumladığı sanat eseri niteliğinde bir moda akımı. Tek tek ve birbiri ile ilgisi olmayan fakat bir araya geldiklerinde adeta bir sanat eseri niteliği taşıyan parçalar, günümüzün en önemli moda tasarımcılarına da ilham olmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

2018 yazında çıkış sinyallerini yamalı kotlarla veren patchwork 2018 trendi, ünlü modacıların koleksiyonlarında da geniş bir yer buluyor. Bu sezonun yumuşak dokulu kadife kumaşları, pırıltılı silütler de patchwork tasarımlarından şık bir biçimde nasibini alıyor.

Sofistike bir görünüme sahip ve adeta masalsı silüetler oluşturan kadife kumaş tasarımlı patchwork modelleri, ünlü tasarımcı Raulph Lauren'in 2018/2019 kış koleksiyonlarında da göze çarpıyor.

Mevsimin soğuk atmosferinde içinizi ısıtacak yumuşacık kadifeleri hem kaban ve montlarda, hem de elbise tasarımlarında, patchwork desenleri ile tercih edebilirsiniz.

Patchwork dediğim gibi, birbiri ile aslında hiçbir benzerliği olmayan ancak bir araya geldiklerinde muhteşem görünen kumaş parçaları ile oluşturuluyor. Bu nedenle, ünlü tasarımcılar da bu küçük ama önemli detayı görmezden gelemiyor. Farklı dokulara sahip kadifeler, deri parçaları ve hatta peluş kumaşlar, patchwork tasarımlarında 2018 trendlerine elegan bir boyut kazandırıyor.

Sessiz ve Derinden Yaklaşan Trend: Patchwork Modası

Sessiz ve Derinden Yaklaşan Trend: Patchwork Modası

Patchwork ile Kendi Stilinizi Yaratın!

Modaya yeni trendlerin kazandırıldığı ve yoğun geçen 2018-2019 sonbahar ve kış sezonunda, patchwork stilinin sessiz ve derinden ilerleyen trend alarmı, sokak stiline yön veren birçok blogger tarafından gözden kaçıyor kanımca. Bununla birlikte, gardırobunuza ekleyeceğiniz birkaç patchwork tasarımı ile kendinize özgü şık stilinizi ayrıcalıklı bir biçimde ortaya koyabilirsiniz.

Bu trendin etkisini en çok hisseden jean tasarımlardan edineceğiniz etek ve pantolon modelleri ile dinamik ve sportif bir zarafet elde edebilirsiniz. Dikkat çekici ve fresh bir görünüme sahip yamalı kot tasarımları, etek ve pantolon modellerinin yanı sıra elbise ve kot mont tasarımlarında da oldukça şık bir tarz yaratıyor.

Haberin Devamı

Jean modelleri patchwork tasarımlarından tercih etmeniz durumunda, kombininizde kullanacağınız diğer parçaları daha yalın ve basic tasarımlarından seçmeniz, patchwork stilini öne çıkarmanız için önemli bir detay. Sportif bir şıklık elde etmek için, kendi renkleri ile "ton sür ton" olarak tasarlanmış jean modelleri de bu trendin en önemli tasarımlarını oluşturuyor.

Sessiz ve Derinden Yaklaşan Trend: Patchwork Modası

Elbette Patchwork Elbiseler Olmadan Olmaz!

Trendin belki de en çarpıcı tasarımlarını patchwork elbiseler oluşturuyor. Geometrik desenli farklı parçaların bir araya gelmesinden oluşan modellerin yanı sıra, farklı renkli düz ve çizgili kumaşlarla tasarlanmış birbirinden şık elbise modelleri de günün her saatinde size eşlik ediyor. Tek parçadan oluşmuş olması, patchwork elbiselerin daha konforlu ve kullanışlı olmasına da katkı sağlıyor. Yalnızca deri ceket ya da uzun paltolarla tamamlayarak, bu trendi tamamen baş döndürücü bir biçimde stilinize uyarlayabilirsiniz. Bu sezonun ayakkabı trendleri arasında yükselen çizmeler ve bootie modelleri de patchwork elbiselerle kusursuz uyum sağlıyor.

Haberin Devamı

Sessiz ve Derinden Yaklaşan Trend: Patchwork Modası Sessiz ve Derinden Yaklaşan Trend: Patchwork Modası

Bahsettiğim gibi bu sonbahar- kış sezonu, yeni trendlerin gündeme taşınması adına oldukça yoğun geçiyor. Yeterince öne çıkmadığını düşündüğüm ve dünyayı bizden önce etkisi altına alan patchwork trendini ilk yakalayanlar arasında olmak bir ayrıcalık. Tarzınızı ortaya koymak için bir an önce gardırobunuza patchwork tasarımları eklemeyi unutmayın.

Sevgilerimle.

Filiz ADAR

Instgrm: @moonmoda3d

Twitter : @flzadar

Blog: moonmoda3d.blogspot.com