Gündem Sevda Kuşun Kanadında 1. bölüm nefes kesti! -İzle

Sevda Kuşun Kanadında 1. bölüm nefes kesti! -İzle

02.05.2016 - 22:25 | Son Güncellenme:

TRT'ye yeni katılan Sevda Kuşun Kanadında dizisi 1. bölümüyle izleyenlerin karşısına çıktı. İlk bölümü ile beğeni toplayan Sevda Kuşun Kanadında dizisinin konusu ne? Sevda Kuşun Kanadında dizisinin konusu, oyuncu kadrosu ve ilk bölüm haberimizde...

Sevda Kuşun Kanadında 1. bölüm nefes kesti -İzle

TRT1'in yeni dizisi Sevda Kuşun Kanadında ilk bölümüyle izleyiciden tam not aldı. Sevda Kuşun Kanadında, TRT 1'de yayınlanan Türk yapımı tarihî, dram ve aşk dizisi. 29 Nisan 2016 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizinin başrollerini Deniz Baysal ve Murat Ünalmış paylaşmaktadır.

Haberin Devamı

SEVDA KUŞUN KANADINDA İLK BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

KONUSU

Sevda Kuşun Kanadında, 68 Kuşağı olarak bilinen ve o dönemde farklı coğrafyalarda gençleri etkileyen hareketin ülkemizdeki boyutunu, dönemin egemen güçlerinin, farklı görüşlere sahip gençleri nasıl manipüle ettiğini ve bu çatışma ortamına girmek istemeyen bir avuç gencin provokasyonlara karşı nasıl direndiğini anlatıyor.

Dizi, ilk etapta, 1968 sonundan başlayarak 1972 yılına kadar yaşanılan olaylardan esinleniyor ve bir imkânsız aşk hikâyesi üzerinden ilerliyor. Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da, ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatmaktadır.

Haberin Devamı

Oyuncular

Deniz Baysal - Tümay - Komutan Zafer'in kızı. Babasına sürekli baş kaldıran solcu bir kız. Hukuk Fakültesinde okumaktadır.

Murat Ünalmış - Arif - İmam-Hatip mezunu olduğu için Hukuk Fakültesine büyük zorluklarla girebilmiş bir gençtir. MTTB üyesidir. Arif küçükken babası askerler tarafından vurulmuştur. Bu yüzden Hukuk Fakültesini bitirmek ister. Judo öğretmenidir.

Ufuk Bayraktar - Ömer - Arif'in çok yakın arkadaşı. Ülkücü'dür. Kendisine faşist denilmesinden hiç hoşlanmamaktadır.

Müge Boz - Işık - Tümay'ın teyzesinin kızı Hukuk Fakültesinde okumaktadır.

İlker Kızmaz - Tarık - Zafer'in adamıdır. Görevi solcuları galeyana getirmektir.

Yavuz Bingöl - Zafer - Eski NATO komutanı ve Kontrgerilla'dır. Derin devlet ile bağlantıları vardır. Tümay'ın babasıdır. Arif'in babasını vurmuştur.

Tolga Ortancıl - Halit

Bahadır Yenişehirlioğlu - Hüsnü

Emel Dede - Leyla - Tarık'ın gazeteci sevgilisidir.

Kadir Tataş - Yıldırım