Kilis SEVE BARAJI’NDAKİ BALIK ÖLÜMLERİ

SEVE BARAJI’NDAKİ BALIK ÖLÜMLERİ

25.06.2016 - 14:03 | Son Güncellenme:

.

SEVE BARAJI’NDAKİ BALIK ÖLÜMLERİ

Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, Seve Barajı’nda son günlerde yaşanan balık ölümlerini araştırdıklarını belirterek, ölümlerin sıcaktan kaynaklandığını düşündüklerini kaydetti.
Başkan Mehmet Eryılmaz, Seve Barajı’nda son dönemlerdeki balık ölümleri nedeniyle Belediye Su İşleri Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde, balıkların ölüm nedenlerinin araştırılması için numunelerini üniversiteye gönderildiğini kaydetti. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da suyun tahlil edildiğini belirten Eryılmaz, "İnsan sağlığına zarar verebilecek bir durumun olup olmadığının araştırılması ve gerekli tahlillerin yapılması için örnekler laboratuvara verildi. Vatandaşlarımıza en kısa zamanda detaylı ve net açıklamayı yapacağız. Ama biz bunun nedeninin büyük olasılıkla son günlerde yaşanan aşırı sıcaklardan kaynaklandığını tahmin ediyoruz” dedi.
Başkan Eryılmaz, son günlerde bazı bölgelerde yaşanan su kesintilerinin nedeninin Seve Barajı’ndaki 3 motordan 1 tanesinin arıza yapmasından kaynaklandığını ifade ederek, en kısa süre içerisinde arıza giderilerek yeniden bu bölgelere su verileceğini kaydetti.