Aydın ’SEVGİ İZİ’ PROJESİ’NE AYDINLI ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

’SEVGİ İZİ’ PROJESİ’NE AYDINLI ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

10.05.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

.

’SEVGİ İZİ’ PROJESİ’NE AYDINLI ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Atça Meslek Yüksekokulu Realistler Grubu öğrencileri bir televizyon kanalında program yapan Müge Anlı’nın başlattığı “Sevgi İzi” Projesi’ne destek verdi.
ADÜ Atça Meslek Yüksekokulu Realistler Grubu öğrencileri Büşra Akpınar, Cenk Özenç, Müge Özdemir, Seda Kale ve Şeyma Kayan bir televizyon kanalında program yapan Müge Anlı’nın başlattığı “Sevgi İzi” Projesi’ne destek verdi. Realistler Grubu tarafından organize edilen etkinlik Atça Kültür Merkezi Muhlis Aksay Sinema ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe, Atça Polis Merkezi Amiri Komiser Yardımcısı Yunus Aslan, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Gökhan, Öğretim Görevlileri Şeçil Utma ve Ali Börk ile engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı. Realistler Grubu sözcüsü Büşra Akpınar, projenin amacını anlatarak, “Zihinsel veya benzeri engelli yakınlarımızın bir gün aniden yanımızdan kaybolacağı endişesini yaşarız. Bu sadece Türkiye de değil, tüm dünyada önemli bir sorun. Yakının kaybolmasından endişe duyan aileler, iletişim bilgilerini doldurup kayıt oluyor ve bir numara alıyor, bu numara engelli kişinin sol koluna işleniyor. Kişi kaybolduğunda bu sevgi izi onun güvencesi olacak. Polise veya jandarmaya başvurulduğunda iletişim adreslerine ulaşım sağlanacak. Engelli vatandaşlarımıza hepimiz sahip çıkmalıyız. Hepimiz engelli veya engelli yakını adayıyız” diye konuştu.
Daha sonra daha önceden kayıt olan ve numara alan engellilerin sol kollarına dövmeci Merve Tunçsiper tarafından numaralar işlendi.