Sevgililer Günü'nde Yalnızlık

Hiç şüphesiz ki yalnız olanlar için yılın en zor günlerinden biridir Sevgililer Günü. Sanki dünya üzerinde herkesin bir sevgilisi var da sadece o yalnızmış gibi hisseder kişi. Tabii artık eskisi gibi sevgilileri sadece yolda parkta sinemada görmüyoruz. İnsanlar artık o gün onlar için gerçekten önemli olduğundan değil sosyal medya da gelen hediyeyi veya o romantik anı paylaşıp beğeni alabilmek için 14 Şubat'ı bu kadar önemsiyor.

Peki ya sevgilisi olmayanlar? Onlar o gün ne yapmalı?

Sevdiğiniz arkadaşlarınızla buluşun. Sevgiliniz yok diye o günü yalnız geçirmek zorunda değilsiniz. Eminim sizin gibi yalnız olan arkadaşlarınız da vardır. O gün evde oturup sosyal medyada kim kime ne almış diye bakmak yerine arkadaşlarınızla eğlenebileceğiniz bir program ayarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Siz kendinizin sevgilisisiniz. Mutlu olmak için ille de karşı cinsten hediye almanıza gerek yok. Çok beğendiğiniz, görüp de almadığınız bir şey varsa siz de kendinize o gün onu hediye edin.

Başkalarına iyilik yapın. Birilerine iyi gelebilmek insana kendini her zaman iyi hissettirir. O günü olabildiğince verimli geçirmeye çalışın. Sokak hayvanlarını besleyin, huzur evine gidip yaşlılara çiçek alın. Emin olun günün sonunda kendinizi sevgilisi olanlardan daha iyi hissedeceksiniz.

Günü fırsata çevirin. Eminim birçoğunuz yoğun iş temponuzdan dolayı kendinize vakit ayıramıyorsunuz. Okumak istediğiniz o kitabı yorgunluktan bir türlü okuyamıyorsunuz, kendinizle baş başa kalıp kendinizi dinleyemiyorsunuz. O gün sizin için bir fırsat olabilir. Uzun güzel bir duş alıp kendinize en sevdiğiniz yemeği yapabilir ardından güzel bir kahve eşliğinde okumak istediğiniz o kitaba başlayabilirsiniz.

Siz yalnız değilsiniz! Bunu hatırlamanın en güzel yolu sizi çok seven ailenizle beraber olmaktır. Ailenizle beraber güzel vakit geçirin, onlara sürprizler yapın. Eminim kendinizi hiç yalnız hissetmeyeceksiniz.

Kendinizi üzmeye çalışmayın. O gün duygusal müzikler, romantik filmler yasak. Eğlenceli müzikler açıp dans edin, komedi filmleri izleyin. Kendinizi üzmek yerine mutlu etmeye çalışın.

Haberin Devamı

Eski erkek arkadaştan uzak durun. O gün her yerde el ele göz göze çiftleri göreceğimiz kesin. Buna kapılıp eski erkek arkadaşla olan fotoğraflara bakıp, geçmiş anıları düşünüp eski erkek arkadaşınıza mesaj atmayın. Daha sonra pişman olabilirsiniz.

Sevgilerimle
Uzman Klinik Psikolog/Çift ve Cinsel Terapist
Gülçin KESKİN

www.gulcinkeskin.com.tr
Mail: bilgi@gulcinkeskin.com.tr
Instagram: psk.gulcinkeskin