Sevgilisini izole eden, kendini izole eder

Sevgilisini izole eden, kendini izole eder

Sırf kendini güvende hissetmek,

Sırf kendi duygusal ihtiyacını gidermek için eşine/sevgiline koyduğun sınırlama kendi özgürlüğünden ödün vermene neden olur..
Bir yerden sonra ya kuralından ya da eşitlik adına kendini izole edersin.

Mesela ;
- style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; rgb(31, 73, 125); font-family: Calibri, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 24px;"> Maslow, ihtiyaçlar basamaklarında güvenlik ihtiyaçlarından sonra ait olma, sevme sevilme ihtiyacı aşamasına geçildiğini belirtir. Böyle İşte böyle bir ilişki tarzınız varsa, kendinizi güvende hissettikten sonra duygusal-sosyal ihtiyaçlarınızı fark etmeye başlarız. Bunları gidermeye çalışırken başkasına koyduğunuz kurallar nedeniyle kendi ihtiyaçlarınızı da gideremeyen bir sistemde sıkışırsınız.

Zamanla ;
Asosyal,
İşi ve eşi dışında hayatı olmayan,
Kendisinin ve eşinin kök ailesiyle görüşemeyen,
Kıstasa kıstas ilişki nedeniyle ilişki bir kurallar ağına dönüşür ve duygusal boyut git gide azalır. İlişkinin tek doğrusu "kurallara uyum" olur.

Özetle;

Kıskançlığımız, izole tavrımız,bağımlılığımız eleştirel yönümüz gibi ilişkinin doğal akışını bozan davranışlarımızın altında yatan temel ihtiyacı fark etmemiz gerekir. Eğer bir güvende olma sorunumuz var ise bunu partnerimizi izole ederek değil, style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; rgb(31, 73, 125); font-family: Calibri, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 24px;"> Diğer yandan duygusal yoksunluğumuzu gidermek için style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; rgb(31, 73, 125); font-family: Calibri, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 24px;"> Çünkü partnerinizin sizinle çok zaman geçirmesi, size çok ilgi göstereceği anlamına gelmez. Aynı evin içinde birbirine iki yabancıya dönüşmek yerine, birbirinize alıp-vermeniz gerekenleri birbinizle paylaşmanız daha faydalı olacaktır. Birbirinizin annesi, babası, kardeşi, sırdaşı, oyun arkadaşı, tek varlığı olmanıza gerek yok. Zaten hiçbirinin tam anlamıyla yerini dolduramazsınız. Bunları, ilişkinin yapısına ve güvenliğine zarar vermeden başka insanlar ile yapmanızın hiçbir zararı yoktur.

Güçlü ve sağlıklı ilişki, birey kalıp biz olabilmektir.birey olmak, bencil olmak veya ilişkiden kopuk olmak değildir. İki insan, kendisi olabilirse daha ilişkiye daha çok şey katabilir. Diğer şekilde birbirini bloke eder.Tıpkı iki güvercinin kanatlarını birbirine bağlarsanız hiç biri uçamaz. Lakin her biri kendi başına birer güç ve değerdir.

SERHAT YABANCI

İlişki ve Evlilik Terapisti

Diğer yazılarım ve takip için:

www.serhatyabanci.com

www.twitter.com/serhatyabanci

www.facebook.com/serhatyabanci

www.instagram.com/serhatyabanci