Gündem Sevin Okyay’a Mavi Anka Onur Ödülü

Sevin Okyay’a Mavi Anka Onur Ödülü

26.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

8 Ekim’de hayata veda eden Giovanni Scognamillo adına Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından verilen GİO Ödülleri, önceki akşam Pera Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Sevin Okyay’a Mavi Anka Onur Ödülü

Giovanni Scognamillo’nun anılmasıyla başlayan törende Mavi Anka Onur Ödülü, çevirmen ve yazar Sevin Okyay’a sunuldu. En İyi Öykü Kitabı Ödülü, ‘İt Gözü’yle Deniz Tarsus’un olurken Yılın En İyi İllüstrasyon Ödülü de Yusuf Güçlü’ye verildi. Öykü ödülü ise, ‘Eserekli’ öyküsüyle Abbas Bozkurt’un oldu.

Haberin Devamı

Mavi Anka ödülü, 2014 yılında Nazlı Eray’a, geçen yıl Bülent Somay’a sunulmuştu.

Bu yıl ilk kez, fantazya, bilimkurgu ve korku kültürüne katkıda bulunan kuruluşlara da ödül verildi. Gerisi Hikaye ekibi ile Türkiye’nin ilk ve tek bilimkurgu kütüphanesi olan Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi de ödüle değer bulundu. Bu yılki ödül heykelciğini Biğkem Karavus’un tasarladığı GİO Ödülleri; Türkiye’de fantazya, korku ve bilimkurgunun tanıtılması, yaygınlaştırılması, hayal gücünün öneminin vurgulanması ve bu türlerde eserler üretilmesini teşvik etmek için usta sanatçı Giovanni Scognamillo anısına veriliyor.