Sevişme Sanatı

Hepimiz biliyoruz ki cinsellik bizim hayatımız da oldukça önemli bir yer kaplıyor. Bu kadın ya da erkek fark etmiyor. Ama kadınlar bunu konuşmaya ve yaşamaya utandıkları için çoğu zaman bunun öneminden hiç bahsetmiyor. Cinsel hayatı olan herkes doğru ya da yanlış bir şekilde sevişiyor. Ama bunu yaparken sadece görev bilinciyle mi yapıyor yoksa hazza mı odaklanıyor orası meçhul. Zaten çoğu cinsel işlev bozukluğunun sebebi de bu. Sevişiyoruz ama ne kadar doğru?

Sevişirken yaptığımız hatalardan ve aslında yapmamız gerekenlerden bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Sonuca değil an’a odaklan! Sevişirken o an yaşadığın haz dışında hiç bir şeye odaklanmanı istemiyorum. O an performansa ya da nasıl göründüğüne odaklanma. Bu sende cinsel sorunlara yol açabilir. Sevişmek bir sanattır, onu sadece bedeninde değil ruhunda da yaşamalısın. Sen sadece hazza odaklanırsan sonucunda iyi olacağından emin olabilirsin.

Ön sevişme önemli. Sevişmek sadece cinsel birleşme demek değildir. Bu bir hazır oluşluk ister. Hem kadının hem erkeğin cinsel birleşmeye hazır olması ve iyi bir orgazm yaşaması için ön sevişme şart. Birbirinizin haz bölgelerini keşfedin, birbirinize dokunmaktan kaçınmayın, masaj yapın ve erotik olmayan hiçbir konuşmayı sevişmenize dahil etmeyin. Zihniniz ve bedeniniz sadece hazza odaklansın.

Heyecanınızı kaybetmeyin ve cinselliğinizi monotonlaştırmayın. Sürekli olarak aynı şeyleri yapmak bir süre sonra size zevk vermemeye başlayacak. Cinselliğinize renk katın. Aşk oyunları oynayın, farklı pozisyonlar ve farklı mekanlar deneyin. Cinsellik ömür boyu sürecek bir ihtiyaç, dolayısıyla ona karşı hissettiğiniz heyecanı kaybetmek ilişkinizi de olumsuz etkileyecek.

İkinizde sevişmek istediğinde sevişin. Cinsellik tek başına yaşanan bir eylem değildir o yüzden her iki tarafında bunu istediğinden emin olun. Her ikinizin de bunu reddetme hakkı var. İstemediğiniz bir şeyi yaşamak size zevk vermez aksine ondan soğumanıza neden olabilir.

Dürüst olun. Orgazm olmadığınızda olmuş gibi yapmayın ya da istemediğiniz bir pozisyonu sevmiş gibi yapmayın. Partneriniz bunu bilmediği için sizden sürekli aynı şeyi talep ederse sizi seksten soğutabilir.

Haberin Devamı

Partnerinizle iletişiminiz iyi olsun. İyi bir iletişim yoksa iyi bir cinsellik te olmayacak. Partnerinizle aranızdaki kötü iletişim sevişmenize de olumsuz şekilde yansıyacaktır.

Geribildirim alın. O senin partnerin eğer bir ömür boyu onunla sevişmeyi düşünüyorsan onunla yaşadığın şeyin ne kadar haz verdiğini ya da vermediğini ona söylemelisin. Bilmezse bunu değiştiremez ya da devam ettiremez öyle değil mi?

Çıplak ol. Bu sadece bedensel bir çıplaklık değil elbette. İş hayatında, sosyal hayatında ya da herhangi bir alanda yaşadığın bütün olumsuz duygular yatağa girerken kapının dışında kalsın. Yoksa o cinsellikten zevk alamazsın.