Konya Seydişehir'den Kısa Kısa

Seydişehir'den Kısa Kısa

22.08.2017 - 09:43 | Son Güncellenme:

.

Seydişehirden Kısa Kısa

KONYA (AA) - Seydişehir ilçesinde haşhaş kapsülleri alımlarına başlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, yaptığı yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Saadetler Mahallesi'nde gerçekleştirilen haşhaş kapsülü alımlarının bir hafta süreceğini belirtti.

Alımlarda üreticilerin ellerindeki haşhaş kapsüllerini, içindeki morfin miktarına göre kilosu 4 ila 6 lira arasında teslim ettiğini ifade eden Ünver, haşhaş kapsüllerinin daha sonra Afyonkarahisar'a gönderileceğini kaydetti.

- Seydişehir'de taşkın koruma çalışmaları

Bostandere Mahallesi'nde DSİ Konya 4. Şube Müdürlüğü tarafından taşkın koruma projesi çalışmaları devam ediyor.

Mahalle Muhtarı Cafer Borçak, yaptığı açıklamada, taşkın koruma çalışmaları tamamlandığı zaman yerleşim ve ekili alanların selden korunmuş olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Taşkın koruma çalışmalarıyla beraber 600 dekar alanın korunacağını dile getiren Borçak, şunları kaydetti:

"Çalışmalar kapsamında 7 bin 366 metre trapez toprak kanal düzenlemesi yapılıp yaklaşık bin 390 metre çift taraflı taş duvarla örülecek. Betonarme 7 menfezden oluşacak çalışmada 97 brit yapısı ve korkuluk imalatı yapılıyor. Yaklaşık 2 milyon 250 bin liraya mal olacak çalışmalar, iki ay içerisinde tamamlanacak. Mahallemiz hem taşkınlardan korunacak hem de çayın ıslah edilmesi ile güzel bir görünüme kavuşacak."