Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

11.10.2017 - 17:42 | Son Güncellenme:

.

Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

BİLECİK (AA) - Şeyh Edebali Üniversitesi'nde, düzenlenen törenle 2017-2018 akademik yılı açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitenin Gülümbe Yerleşkesi'ndeki Spor Salonu'nda düzenlenen akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin 500'ün üzerinde akademik, 262 idari personeliyle, 136 program ve 18 bin 130 öğrenci sayısıyla büyük bir aileye dönüştüğünü ifade etti.

URAP Araştırma Laboratuvarı'nın verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında üniversitenin 54 üniversite arasında 52'inci iken, 2016 yılının verileriyle oluşturulan sıralamada ise 77 üniversite içerisinde 52'inci sırada yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Taş, şöyle konuştu:

''Akademik kadrolarımızın gayret ve çalışmalarına paralel olarak önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara tırmanacağımızdan hiçbir şüphem yoktur. Bilim ve teknolojinin, toplumların ekonomik refah seviyeleri, milli güvenlikleri ve kalkınmalarında etkin bir rolü olduğu bilinen bir gerçektir. Bilim ve teknolojide ilerlemek Ar-Ge ve inovasyon sayesinde mümkün olmaktadır. Mümkün olduğunca üniversitemize ve ilimize yabancı uyruklu, kaliteli ve bizlere değer katacak öğretim elemanlarını kazandırmaya devam edeceğiz. Ülkemizin geleceğini oluşturacak bireyler olarak gençlerden beklentimiz yüksektir."

Haberin Devamı

Üniversitelerin özgür düşünme, üretme, paylaşma ve fikirleri hoşgörüyle tartışmayı sağlayan kurumlar olduğunu belirten Taş, Gayretli çalışmalarınız, "Şevk ve heyecanınız ile elde edeceğiniz başarılar aklın ve bilimin rehberliğinde bu kurumlarda yeşerecektir. Unutmayalım ki 15 Temmuz'da, FETÖ liderinin peşine takılan akıl, irfan ve bilim yoksunu bir grup hainin gerçekleştirdiği darbe girişimi, aklı ve bilimi rehber edinen gençlerimizin imanında erimiştir. Siz ve sizin gibiler var oldukça hiçbir terör örgütü ülkemizi, vatanımızı, milletimizi ve devletimizi bölmeye muvaffak olamayacaktır.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bölümlerine ilk sıradan yerleşen öğrencilere ilk burslarının verilmesiyle sona eren törene Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, i·lçe belediye başkanları, daire müdürleri ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Akademik yıl açılışının ardından üniversite ve belediye işbirliğinde yaptırılan ''Bilecik Öğrenci Otağı'' açılışı gerçekleştirilerek, aşure dağıtıldı.